Hjælp til overvægtige børn og unge

Overvægtige børn og unge i Holbæk Kommune kan få hjælp, støtte og vejledning til at stoppe deres vægtøgning. Vi har flere tilbud - læs mere nedenfor.

Holbæk Kommune kan tilbyde overvægtige børn og unge og deres familier at deltage i et behandlingsforløb, der tager udgangspunkt i den succesfulde metode fra Enheden for Overvægtige Børn og Unge, Børneafdelingen, Holbæk Sygehus.

Hvem kan deltage?

Familier med børn / unge der:

• er mellem 3 år og 18 år.
  • har et BMI over 90% percentilen for køn og alder (hvis du er i tvivl så spørg din læge / sundhedsplejerske).
  • er motiveret til at ændre livsstil.

Vores tilbud til familien

Vi tilbyder hjælp, støtte og vejledning til at stoppe din vægtøgning, hvilket på sigt vil gøre, at du slanker dig, mens du vokser. Hvis du allerede er udvokset, er målet med tiden et vægttab. Resultatet er, at du

• trives bedre socialt.
  • bliver gladere.
  • får større selvtillid.

Samarbejde med Holbæk Sygehus

Behandlingen tager udgangspunkt i metoden "Holbæk-modellen" udviklet af Børneafdelingen på Holbæk Sygehus. Hvis vi i forbindelse med behandlingen opdager, at du har behov for yderligere undersøgelse på en børneafdeling, henviser vi hertil.

Behandlingen

• I bliver fulgt af en sundhedsplejerske og en diætist / kostvejleder.
  • I vil få rådgivning omkring vægtregulering, mad, spisemønstre og spiseforstyrrelser samt motion.
  • Vi laver en individuel plan, og I vil få hjælp og vejledning til de udfordringer og problemer I står overfor undervejs.
  • Vi lægger vægt på, at behandlingen er baseret på et samarbejde med gensidig tillid, og at planerne er realistiske og løbende justeres.

Virker det?

Vi har resultater, som viser at 81,9 % af børnene som er i behandling i Holbæk Kommune reducerer graden af overvægt. På Enheden for Overvægtige Børn og unge, Børneafdelingen, Holbæk Sygehus er det erfaringen, at familierne efterfølgende sætter stor pris på forandringerne, samt at 7 ud af 10 børn taber sig.

Inspirerende fortællinger fra Holbæk

Nicolai og Mie har fået hjælp til kampen mod kiloene. Hør dem fortælle om deres oplevelser med at tabe sig:

Hvordan kommer I med?

Klik her for at udfylde tilmeldingsformular.

Ved yderligere spørgsmål kan der rettes henvendelse til:

Kostvejleder Pia Uttenthal
E-mail: pialu@holb.dk

Motionstilbud

Ung og Sund i Holbæk er et tilbud til alle unge fra 13-18 år i Holbæk kommune.

Vi laver hver måned flere aktiviteter i klubber og foreninger, hvor man sammen med andre unge, gratis kan prøve mange forskellige sports aktiviteter i lokale klubber og foreninger.

Derudover laver vi en helt række andre aktiviteter som madlavning, mindfulness, pigeklub, tema om styrke, overvægt, proteiner osv. Se alle aktiviteter på vores Facebookside.

Kostvejleder Pia Lykke Uttenthal
E-mail: pialu@holb.dk