Når sundheden skal frem i Holbæk Kommune

I Holbæk Kommune mener vi, at vi har et medansvar for at gøre det nemmere for den enkelte at træffe de sunde valg. Det personlige valg og ansvar vil altid stå helt centralt, men som kommune kan vi være med til at sætte nogle rammer, der gør det mere attraktivt og nemt at vælge sundt.

Sundhed er med til at skabe livskvalitet. Når du er sund og rask, kan du bedre leve dit liv fuldt ud. Du kan bedre nyde din familie, lege med dine børn eller børnebørn, deltage i sociale arrangementer og gå på arbejde.

I Holbæk Kommune mener vi, at vi har et medansvar for at gøre det nemmere for den enkelte at træffe de sunde valg. Det personlige valg og ansvar vil altid stå helt centralt, men som kommune kan vi være med til at sætte nogle rammer, der gør det mere attraktivt og nemt at vælge sundt.

Det handler ikke om forbud eller begrænsninger, men om at Holbæk Kommune vedvarende arbejder for, at det sunde valg ligger ligefor.

I forbindelse med at vores Sundhedspolitik bliver forankret i kommunen, vil der ske forskellige tiltag som kommer kommunens borgere til gode. Disse forskellige tiltag vil du løbende kunne læse mere om her på siden.

Holbæk spiser sammen - Folkebevægelsen Mod Ensomhed

Holbæk Kommune støtter "Folkebevægelsen Mod Ensomhed". Flere end 60 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder er for første gang nogensinde gået sammen for at skabe Folkebevægelsen mod Ensomhed. Vi er nemlige enige om, at ensomhed er et problem, vi skal gøre noget ved. Vi gør det på hver vores måde – og i fællesskab i Folkebevægelsen.

Sundhed i Vangkvarteret

Et af Folkesundheds prioriteringer er at skabe mere sundhed i udsatte boligområder. Derfor har vi igangsat en omfattende sundhedsindsats i Vangkvarteret i samarbejde med boligselskabet Lejerbo og områdets beboere.

Ung & Rus 2012 - 2015

Projekt Ung & Rus har arbejdet med forebyggelse af rusmidler hos unge i samarbejde med ungdomsuddannelserne i Holbæk, Odsherred og Kalundborg Kommuner, i årene 2012 - 2015. Her kan du downloade projektets materialer.

Tidlig Opsporing af Overvægtige Børn i Holbæk Kommune

Enheden for Overvægtige Børn og Unge på Holbæk Sygehus, Sundhedsplejen og Tandplejen i Holbæk Kommune arbejder sammen om projektet ”Tidlig opsporing af overvægtige børn i Holbæk Kommune”.

Tjek dig selv mand

Vidste du at unge mænd går meget sjældnere til lægen end unge kvinder? Men selvfølgelig er det lige så vigtigt for unge mænd, at gå til lægen med symptomer som det er for kvinder.

Ung & Sund i Holbæk - Spændende arrangement på Værftet

Vi har sørget for et spændende program, så kom forbi og høre nærmere om USH og alle vores aktiviteter målrettet til unge i Holbæk. Alle er velkomne. Både unge, forældre og mulige samarbejdspartnere.

Anti Doping Holbæk

Er du sports interesseret, ung og bosat i Holbæk Kommune, så er det nu du skal holde øje med "Anti Doping Holbæk" på facebook og her på hjemmesiden. For i uge 9 starter "Anti Doping Holbæk" deres kampagne med masser af spændende tiltag drysset ud over hele Kommunen.


Feedback

Sidst opdateret

04.04.2016

Ansvarlig redaktør

Mette Frantzen

Sundhedspolitikken i Holbæk Kommune

Vil du læse mere om Holbæk Kommunes nye Sundhedspolitik?

 

Så klik her