Send en digital hilsen og vind en klassefest

Indtil den 23. oktober kan man nå at deltage i Digitaliseringsstyrelsens konkurrence for 9.-10. klasser samt elever på ungdomsuddannelser. For at deltage skal eleverne sende en hilsen til fremtiden med deres tanker om, hvordan vi kommunikerer om 50 år.
06.10.2014

Konkurrence for unge over 15 år

En robot, der skriver alle tanker ned. En postcykel hurtigere end lynet. En diktafon, der sender gennem elektriske bølger. Er det sådan, fremtidens kommunikation ser ud?

I anledningen af overgangen til Digital Post fra det offentlige den 1. november, udskriver Digitaliseringsstyrelsen en konkurrence for Danmarks 9.-10. klasser samt elever på landets ungdomsuddannelser. For at deltage i konkurrencen skal eleverne sende en hilsen til fremtiden med deres tanker om, hvordan vi kommunikerer om 50 år.

Elevernes hilsener bliver en del af en historisk tidskapsel, der kommer med i Post & Tele Museums samling, hvor den vil bidrage til at fortælle historien om overgangen fra fysisk til digital kommunikation med det offentlige.

Tidskapslen bliver forseglet den 1. november ved et officielt arrangement på Post & Tele Museum. Den enkelte elev, der sender en hilsen til fremtiden, deltager samtidig i lodtrækningen om en fest for hele klassen med alt betalt (max. 5.000kr.).

Hvordan deltager man i konkurrencen?

For at deltage i konkurrencen skal eleverne skrive hilsener, der indsendes via Digital Post og er på max 500 ord. Jo flere elever fra klassen, der deltager, jo større er chancen for at vinde en klassefest. Eleverne kan fx svare på følgende spørgsmål i deres hilsener:

 • Hvordan tror du, at vi kommunikerer med hinanden om 50 år?
 • Tror du, at der stadig findes fysiske postkasser om 50 år? Hvorfor/hvorfor ikke?
 • Hvilke fordele og ulemper er der ved digital kommunikation?

En god anledning til at tale kommunikation

I flere århundreder har pen og papir været en central del af kommunikationen med det offentlige. Den 1. november begynder alle borgere over 15 år, der ikke er fritaget fra Digital Post at modtage post fra det offentlige digitalt. Den 1. november er derfor begyndelsen på en ny æra.

Konkurrencen er en god og sjov anledning til at bruge en enkelt lektion på at diskutere, hvordan kommunikationen har udviklet sig igennem tiden, og hvad det har af konsekvenser for samfundet og individet. Samtidig får eleverne anledning til at tilmelde sig Digital Post og prøve det af i praksis.

Du kan læse mere om overgangen til Digital Post på: borger.dk/digitalpost

Du kan også indhente inspiration i Aarhus Kommunes undervisningskoncept Digital ABC på, hvis formål er at ruste udskolingselever til digital selvbetjening. Digital ABC (nyt vindue)

Tilmeldingsfrist

Eleverne skal indsende deres digitale hilsner til Digitaliseringsstyrelsen senest den 23. oktober kl. 12.00.

Den enkelte elevs hilsen skal indsendes via elevens egen digitale postkasse (se vejledning her på siden under "Trin for trin-guide"). De elever, der ikke allerede er tilmeldt Digital Post, skal anvende deres NemID for at tilmelde sig. Hvis eleverne endnu ikke har et NemID, kan de bestille et på: NemID nu (nyt vindue)

Vær opmærksom på, at eleven skal have et dansk pas for at kunne modtage NemID, og at det tager 5-9 hverdage at modtage et NemID.

Hvad sker der hvis en elev fra klassen vinder?

Vi udtrækker en hilsen den 24. oktober og giver læreren, der er skrevet på som kontakt, direkte besked.

Vi beder vinderklassen om at lave en digital videohilsen, der vil blive afspillet til det officielle arrangement på Post & Tele Museum den 1. november, hvor bl.a. finansminister Bjarne Corydon vil deltage.

Læs mere om arrangementet under "Digital Post-event 1. november" her på siden. Vinderklassen skal desuden udpege klassens bedste hilsen, som vil blive læst højt af en konferencier under arrangementet. ​Vi håber, at dine elever vil være med!​

Trin for trin guide

 1. Tilmeld dig Digital Post på www.borger.dk (gå direkte til trin 2, hvis du allerede er tilmeldt).
 2. Log ind på Min Postpå www.borger.dk med dit NemID.
 3. Vælg Skriv ny post (øverst til højre).
 4. Klik på Vælg modtager.
 5. Klik på Søg kategori og vælg dernæst Offentlige Myndigheder/Stat.
 6. Tryk på det røde søgeikon.
 7. Find Digitaliseringsstyrelsen (nederst på listen).
 8. Udfyld emnefeltet med: Digital hilsen til fremtiden.
 9. Vedhæft din digitale hilsen til fremtiden.
 10. Udfyld tekstfeltet med navnet på din skole og klasse (fx 9.B) samt kontaktoplysningerne på din lærer (navn, e-mail adresse og telefonnummer).
 11. Tryk på Send.

Spørgsmål 

Hvis du har nogle spørgsmål til konkurrencen, er du velkommen til at kontakte Aniela Sroczynski fra Radius Kommunikation på aks@radiuskommunikation.dk eller 31 77 24 08.Feedback

Sidst opdateret

08.10.2015

Ansvarlig redaktør

Webmaster