En tredjedel klar til digital post

PRESSEMEDDELELSE | I Holbæk Kommune har 31,3 procent af borgerne over 15 år oprettet en digital postkasse. De sidste 68,7 procent skal med inden november i år.
29.01.2014

Folketinget har besluttet, at alle borgere over 15 år skal have en digital postkasse den 1. november 2014. Lige nu arbejder landets kommuner hårdt på at få alle med.

I Holbæk har man senest lavet en konkurrence, hvor man har trukket lod om tre iPads blandt dem, der de seneste måneder har oprettet den digitale postkasse. Efter konkurrencen viser tallene, at omkring en tredjedel af borgerne i kommunen er oprettet.

Tallene afslører imidlertid også store forskelle mellem aldersgrupperne. Mens ca. 40 procent af de 25 og 64-årige er klar, er tallet langt mindre for både dem, der er over 65 år og under 24 år.

"De unge mestrer måske nok computeren, men de ved ikke så meget om, hvad de skal bruge det offentlige til. De ældre har sværere ved teknikken, men de ved til gengæld godt, at det offentlige også er selvangivelsen, boligsikringen og det nye kørekort. Derfor har vi også et særligt fokus på de to grupper i vores aktiviteter", siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Holbæk Kommune har for eksempel gennem flere år tilbudt kurser i IT for ældre. Samtidig har kommunens borgerservice været på besøg på 10. klassecentret i Holbæk.

"Der er rigtig mange fordele ved den digitale kontakt. Det er hurtig kommunikation, det er papirløst og det kan gøres, lige når man har tid. Så fordelene er der, men vi ved også, at vi skal være meget aktive for at få alle med på vognen", slutter Søren Kjærsgaard.Feedback

Sidst opdateret

08.10.2015

Ansvarlig redaktør

Webmaster