Spring til indhold

Omlægning af buslinje giver bedre forbindelse til test- og vaccinationscenter

Fra mandag d. 1. februar får borgerne bedre offentlig transport til test- og vaccinationscentret i Holbæk.
28.01.2021

Det sker, når buslinje 507 får et nyt stop på Skagerakvej, som med stoppestedet ’Rørvangsvej’ er det, der ligger tættest på centret.

Der bliver således tale om en markant forbedring af den offentlige transport med afgange fra morgen til aften. Det glæder John Harpøth, der er formand for Udvalget for Klima og Miljø samt for Udvalget for Ældre og Sundhed.

”Med omlægningen af linje 507 får vores borgere langt bedre mulighed for at tage bussen til test- og vaccinationscentret på Rebslagervej 15 i Holbæk. I dag er det alene linje 504, der holder på Skagerakvej, men her er udfordringen, at den kun kører tre gange om formiddagen og tre gange om eftermiddagen, og ikke i weekenden eller på helligdage. Linje 507 kører mellem Holbæk Station og Holbæk Sportsby alle ugens dage. Og når vi sammenholder det med, at det nuværende Falck-testcenter med kviktest i Stadionhallen lukker på søndag, så vil behovet for offentlig transport til Rebslagervej blive væsentlig forøget, og det imødekommer vi ved en omlægning af linje 507,” fortæller John Harpøth, der tilføjer, at omlægningen skyldes en række borgerhenvendelser, der har påpeget udfordringen for bl.a. gangbesværede og de begrænsede afgangstider med linje 504.

Linje 507 omlægges uden ændringer i køreplanen og uden at springe eksisterende stoppesteder over. Med en enkelt undtagelse vil alle afgange i begge retninger fremover køre forbi Rørvangsvej, således at muligheden for at besøge testcentret via kollektiv trafik bliver tilfredsstillende. Den ene undtagelse er afgangen fra Holbæk Sportsby kl. 15.00 mandag-fredag, der som den eneste afgang kører forbi Stenhus Gymnasium.

Se køreplan for linje 507



Feedback

Sidst opdateret

02.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin