Folkeskoler åbner sig imod foreningslivet

Holbæk Svømmeklub skal i fremtiden være med til at undervise folkeskolernes 4. og 5. klasser, når der står svømning på skemaet.
10.06.2014

"Vi lærer Holbæk at svømme" er et nyt 2-årigt pilotprojekt, som forener fem af kommunens folkeskoler og Holbæk Svømmeklub. Det nye samarbejde tager hul på nye ambitioner i folkeskolereformen, der handler om at skabe en mere åben skole. I praksis betyder det, at folkeskolelærer og svømmelærer i fremtiden skal samarbejde om at lære eleverne at svømme:

"Det er nyt for os at løse undervisningsopgaver i samarbejde med foreninger, men jeg er sikker på, at der vil opstå noget nyt, der vil komme børnene til gode. Det er folkeskolereformens nye tiltag med understøttende undervisning, der giver mulighed for en anderledes opgaveløsning, og da vi samtidig har tilrettelagt svømmeundervisningen lidt anderledes, kan vi faktisk også løse opgaven lidt billigere," fortæller skoleleder Mette Hunsdahl fra Isefjordskolen.

Formanden for Holbæk Svømmeklub, Johnny Werther, ser også frem til det nye samarbejde.

"Vi har en stor erfaring med at lære børn at svømme, og vi ser samtidig en fantastisk mulighed for at samarbejde med skolerne i Holbæk, hvor vi sammen kan styrke vores kompetencer indenfor indlæring og pædagogik og blive endnu bedre til at lære børn at svømme", fortæller Johnny Werther.

Fælles kompetenceløft af lærere og foreningstrænere
For at hjælpe det nye samarbejde på vej, har skolerne og svømmeklubben i fællesskab igangsat et fælles opstartsprojekt med fælles uddannelse af forenings- og skolefolk. Dette projekt støttes af kultur- og fritidsudvalgets Sundheds- og frivillighedspulje.

"Det nye samarbejde sikrer flere fuldtidsansatte i svømmeklubben og kompetenceudvikler samtidig trænerne. Derudover kan der være en afledt gevinst for svømmeklubben, fordi flere af eleverne vil søge klubben. For skolerne er fordelene, at de får direkte adgang til den nyeste viden om svømmeteknikker. For kommunen, at vi får kompetenceudviklet vores medarbejdere gennem projektet, og at vi får flere erfarne folk i svømmehallen", udtaler formand for børneudvalget Lars Dinesen.

"Vi lærer Holbæk at svømme" taler samme sprog som Holbæk i fællesskab
Holbæk Kommune skal finde nye løsninger på, hvordan det lokale velfærdssystem skal skrues sammen og her arbejder borgere, foreninger, institutioner, politikere og embedsmænd i fællesskab på at finde smartere løsninger. Og selvom pilotprojektet ikke er et direkte barn af Holbæk i fællesskab, så vil projektet det samme. Det handler om at gøre tingene på en smartere og billigere måde.

De fem udvalgte folkeskoler, der deltager i pilotprojektet er Sofielundskolen, Isefjordskolen, Skolen ved Tuse Næs, Kildevangens Skole og specialafdelingen Hjortholmskolen.Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Webmaster