Unge inddrages i byudvikling

PRESSEMEDDELELSE | Holbæk Kommune sætter fokus på nytænkning af byrummet som en del af CityLAB. Derfor havde kommunen inviteret otte unge med på inspirationstur til Nørrebro og Nordsjælland.
26.02.2014

Holbæk Kommune deltager i et nyt partnerskab kaldet CityLAB med i alt 14 kommuner fra hele landet. De sætter fokus på udviklingen af fremtidens byer og udvikle nye traditioner for, hvordan unge deltager i byudviklingen.

- Hvorfor er det de voksne, der skal bestemme, hvordan by- og skolerummet ser ud, når det nu er de unge, som skal benytte det. Vi vil høre de unges mening, fortæller Jørgen Sandal Møller, der er byplanlægger for Holbæk Kommune og tilknyttet projektet.

Holbæk Kommunes sætter fokus på nytænkning af uddannelse, undervisning og læring. Seks folkeskoleelever, to repræsentanter fra ungdomsrådet, to byplanlæggere og politikerne Michael Suhr og Lars Dinesen er tilknyttet projektet.

Plads til forskellighed

Som en del af projektet var de otte unge og to byplanlæggere på inspirationstur torsdag i sidst uge. Her besøgte de "Superkilen" på Ydre Nørrebro, som er en stor åben plads med masser af farve og aktiviteter. Området afspejler kvarterets etniske mangfoldighed med installationerne inspireret af beboernes nationaliteter. Den mangfoldighed savner de unge i Holbæks byrum.

- Der mangler flere steder, hvor vi unge kan samles. Jo flere steder der er, jo flere forskellige typer kan der også samles, siger Nina Rützou Jørgensen, der er folkeskoleelev på Isefjordsskolen.

Hun understreger, at de unge vil have steder at møde nye mennesker, og hvor rammerne gør, at alle er velkomne og kan være med.

"Superkilen" kaldes også "Den røde plads" på grund af den fremtræden røde farve, som pladsen er indhyllet i. En ting, som fangede de unges interesse, da de mener, at Holbæk mangler flere farver i bybilledet.

- Den røde farve gør det svært at være ked af det. Det er sjovt og anderledes, og folk lægger mærke til det, fortæller Nina Rützou Jørgensen.

Åbne og lyse områder

På inspirationsturen besøgte gruppen ligeledes Kingoskolen i Slangerup. Skolens indretning er tilpasset de unges brug af skolen men lægger samtidig op til, at området kan benyttes efter skoletid blandt andet med oplyste fodboldbaner. Indendørs bidrager mange vinduer, planter og træmaterialer til at få lys og liv ind.

- Man har lyst til at opholde sig i rummet, når der er åbent og lyst. Du bliver jo også træt, når du sidder i et mørkt rum, fortæller Nina Rützou Jørgensen.

Efter inspirationsturen skal holdet tale om de erfaringer og idéer, der er udledt fra turen, og om hvordan de kan inkorporeres i Holbæk Kommune. Den 13. og 14. marts afholdes CityLAB konferencen, hvor holdet skal videreudvikle deres idé.Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Webmaster