Dans på tværs af Holbæk

PRESSEMEDDELELSE | Dansens Dag blev i går fejret over hele verden, og i Holbæk bød dagen på dansefest med en bred paletten af aktiviteter og arrangementer. Der blev danset, klappet og smilet på den solrige dag i dansens tegn.
30.04.2014

Hvert år den 29. april fejres dansen i hele verden. Dansens Dag sætter fokus på dansens universelle evne til at krydse alle politiske og etniske grænser og forene folk i fred og venskab gennem et fælles sprog.

De mange aktiviteter i Holbæk var med til at vise dans som udtryksform på forskelligvis, og dermed understøtter kultur- og fritidspolitikken målsætning om at præsentere kommunens borger for et bredt udsnit af kunst og kulturvarianter.

- Dansens Dag rammer et bredt publikum, og folk får mulighed for at opleve noget kultur, som de normalt ikke ville støde på. Aktiviteterne til Dansens Dag favner alle – hvad enten du er barn, voksen, tyk, tynd, rig eller fattig, fortæller Rikke Rørbeck, leder af Hovedbibliotek i Holbæk Kommune og medarrangør af dagen.

I forbindelse med Dansens Dag holdes dansefestivalen, "Dans med Holbæk", der kører indtil fredag den 2. maj. "Dans med Holbæk" er et samarbejde mellem Holbæk Kommune, Holbæk Teater, Teatret Fair Play, WOODS og er en del af SWOP-festivallen.

Dans for de mindste

Spillemænd spillede lystigt op til folkedans i Strandparken. Her skulle børn fra kommunens institutioner og skoler lære årets dans med rødder i netop folkedansen. I form af kvadrille- og kredsdans underviste Vipperød folkedanserforening de energiske børn i at danse den gamle dansestil.

Dans For De Mindste

Børn fra to børnehaver fremviste på Holbæk Bibliotek, hvordan man laver rytmer og musik ved blot at bruge kroppen og genbrugsspande. Børnene havde forinden mini-forestillingen brugt tid sammen med en stomp-instruktør. En larmende og bedårende oplevelse, der gav det fremmødte publikum et smil på læben.

Boern Med Trommer

Dans i alle afskygninger

Intetanende forbipasserende på Ahlgade fik sig lidt af en overraskelse, da en flok unge fra danseskolen WOODS begyndte at danse midt på fortovet. Med et musikanlæg placeret i lastrummet på en varevogn tog de danselystende elever ud på en dansetourné igennem Holbæks bymidte.

WOODS

På galleriet Juel Verland Art flød dansen og billedkunsten sammen i en rytmisk og farverig forening. Billedskolen udstillede illustrationer under temaet "Dans, drømme og bevægelse", imens unge participanter fra teaterskolen Harlekins fortolkede temaet igennem en selvopstillet forestilling. På galleriet kunne man også opleve, hvordan ballettens yndefulde trin blev forenet med hip hop'ens rå bevægelser igennem en opvisning af to elever fra WOODS.

 Ballerina

Den store finale

Dansens Dag sluttede foran Skt. Nikolai Kirke med en familieforestilling, hvor dansen møder gadeteateret. Hvad sker der, når man er på tur, og ens folkevogn brækker midt over? Det prøvede de to tossede dansere at forklare med rekvisitter og dans i SWOP-forestillingen 'BIL PÅ AFVEJE'.

Hop Hop

Til de dansehungrende personer, som gik glip af Dansens Dag, så er der trøst at hente. Onsdag kan man opleve teater og foredrag, og på fredag er der Hip Hop Dance Battle. Læs mere om "Dans med Holbæk" og find det samlede program for dansefestivalen på www.holbaek.dk/dans.Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Webmaster