Kulturregionen inviterer til udvikling af nye projekter

Pulje på 2,9 mio. kr. til tværkommunale projekter om ”Børn, unge og udsyn” og ”Kulturarv og Identitet” over de næste to år kan nu søges af kulturaktører i de otte kommuner.
07.12.2015

Kulturgruppen i Kulturregion Midt- og Vestsjælland afsætter nu en pulje på 2,9 mio. kr. til udvikling af nye større projekter inden for aftalens to indsatsområder – Børn, unge og udsyn samt Kulturarv og Identitet – til realisering i løbet af de kommende to år.

Puljen kan søges af kulturaktører i de otte kommuner – Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse, Sorø, Ringsted og Roskilde og skal anvendes til projekter på tværs af kommunerne og have en størrelse og kvalitet, som de enkelte kommuner ikke kan løfte alene.

Beslutning i april 2016

Ansøgningsfristen er 30. januar 2016, men forinden opfordrer Kulturgruppen interesserede til at drøfte forslag og ideer med kulturcheferne i egen kommune. Efter en gennemgang af ansøgningerne og eventuel præcisering i februar og marts, bliver ansøgningerne fremlagt til politisk beslutning i april 2016.

De to overordnede indsatsområder i kulturaftalen er henholdsvis ”Børn, unge og udsyn” og ”Kulturarv og identitet”. Formålet med første indsatsområde er blandt andet, at flest mulige børn og unge erfarer og oplever, at kunst og kultur er relevant, vigtig og en naturlig del af deres hverdag. Men også, at børn og unge med særligt talent og særlig interesse støttes i deres udvikling og udfoldelse gennem kvalificeret undervisning i stærke faglige miljøer inden for Kulturregionens geografiske område.

Centrum for formidling af vikingetid og middelalder

Inden for Kulturarv og Identitet er det formålet at gøre Kulturregion Midt – og Vestsjælland til Danmarks centrum for formidling af Vikingetiden og Middelalderen. Det skal blandt andet ske ved at gøre Kulturarven aktiv gennem tværgående samarbejde og at kulturarvens fortællinger gøres tilgængelige for så mange som muligt ved at styrke og udvikle nye formidlingsformer, forskning og oplevelsesudvikling inden for områdets kulturarv. Et af målene er også at fremme kulturturismen i Kulturregion Midt- og Vestsjælland gennem målrettet og strategisk arbejde med tilbagevendende begivenheder, formidlingsformer og synlighed inden for Vikingetid og Middelalder.

Vi ser frem til mange spændende ansøgninger om kulturprojekter, der opfylder et eller flere af kulturaftalens to indsatsområder, og som omfatter flere kommuner og rummer en model, som sikrer, at projektet vil kunne forankres efter kulturaftalens udløb,

siger kulturchef Brian Ahlquist, Holbæk Kommune

Ansøgningsskema kan hentes her

Yderligere oplysninger

For konkrete spørgsmål til ansøgningsprocedure skal du kontakte Kulturkonsulent Bent Holmegaard Hansen; bhh@odsherred.dk, 59 66 64 03.

For spørgsmål omkring konkret vurdering af projekter i forhold til de opstillede kriterier af kulturregionen. Kontakt  Kultur- og Fritidschef Brian Ahlquist bwah@holb.dk 72 36 62 93

Send ansøgningen til Bent Holmegaard Hansen på bhh@odsherred.dkFeedback

Sidst opdateret

07.12.2015

Ansvarlig redaktør

Vivi Guldhammer