Chat på facebook om kræft

PRESSEMEDDELELSE | Tirsdag den 11. marts sidder Holbæk Kommunes kræftkoordinator klar til at chatte om alt, der vedrører kræft.
04.03.2014

Kræft kan være et svært emne at tale med sine omgivelser og nærmeste om, da mange ikke ved, hvordan de skal reagere, når kræftsyge fortæller om sygdommen.

"Kræftpatienter vil gerne føle sig som velfungerende og almindelige mennesker, men det kan være svært, når sygdommen påvirker hverdagen. De sociale relationer kan være svære at bibeholde, da al energi bruges på at komme igennem hverdagen", fortæller Karina Falk, der er koordinater for kræftsygdomme ved Holbæk Kommune.

Derfor sætter hun sig ved pc'en en hel dag, så alle interesserede kan chatte med hende om de udfordringer, de møder.

Karina Falk er uddannet sygeplejerske, og hun har 10 års erfaring i arbejde med kræftpatienter. Hun har desuden stået bag en række oplæg, kurser og rehabilitering for borgere med kræft. Kan Karina Falk ikke selv svare på spørgsmålene, vejleder hun i, hvem der så kan besvare dem.

Alle spørgsmål er velkomne

Chatten er åben for alle, da kræft er en sygdom, der berører både den syge og pårørende i stor grad. Karina Falk kan ikke løse alle udfordringer, men hun vil dele ud af sin erfaring fra teori og praksis og forhåbentlig hjælpe folk videre på den måde.

"Man kan spørge om alt vedrørende kræft. Det kan både være, hvis man selv har eller har haft kræft, eller hvis man er pårørende til en kræftramt. Hvis man er nervøs for, om man har kræft eller hvad kræft helt konkret er og betyder, er man også velkommen til at skrive til mig", fortæller Karina Falk.   Svært at være pårørende Som pårørende kan det være svært at sætte sig ind i, hvordan den kræftsyge har det. Det oplever Karina Falk i sit daglige arbejde:

"De pårørende er i tvivl om, hvor meget de man spørge ind til, hvor meget de skal tale om emnet, og hvad kan man gøre for at hjælpe. Samtidig er deres udfordring ofte, at de gerne vil gøre en hel masse for deres kære. For eksempel kompenserer nogle kvinder ved at lave lækker mad til deres kræftsyge mand, men behandlingen gør tit, at patienten ikke har lyst til mad", forklarer hun.

"Det er rigtig svært, så det kan være rart at dele oplevelserne og høre, hvordan andre tackler det at være pårørende til en syg"

Alle kan få hjælp

Chatten finder sted på Holbæk Kommunes Facebookside

www.facebook.dk/holbkom 

tirsdag den 11. marts klokken 9.00-20.00.

Føler man sig ikke trygt ved at skrive på chatten, kan man i stedet sende en privatbesked.

Borgere, der ikke er på Facebook, kan også få hjælp og svar på spørgsmål. Karina Falk kan nemlig også kontaktes på 72 36 23 55 og kafra@holb.dkFeedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Webmaster