Spring til indhold

Aktiviteter og samvær

Fællesskab, livskvalitet og aktivitet er omdrejningspunktet i vores Aktive Centre. Her kan du både få sved på panden, nørkle med håndarbejde og generelt bare nyde godt samvær med andre.

De aktive centre er igen åbne for frivillige aktiviteter. Åbningen gælder for alle aktiviteter undtagen fritræning i træningsrummene – det åbnes der ført for fra den 1. august. Rammerne for genåbningen er:

 • CORONAPAS: Deltagere i de frivillige aktiviteter skal vise gyldigt coronapas til tovholderen ved ankomst til aktiviteten – dette er uddybet senere.
 • DELTAGERANTAL: Antallet af deltagere må ikke overstige det antal, som lokalerne er godkendt til – dette vil fremgå af skilte på dørene. Der må heller ikke deltage flere end det aktuelle forsamlingsloft tillader – dette er uddybet senere.
 • DELTAGERLISTE: Tovholderen for de enkelte aktiviteter bedes føre en deltagerliste med fornavn og telefonnummer på de enkelte deltagere, således at de kan kontaktes i tilfælde af evt. smitteopsporing.  

Ved færdsel i de aktive centre gælder følgende retningslinjer

 • Rengør borde og kontaktflader efter endt aktivitet
 • Rengør alt udstyr, inden det stilles væk. Vi stiller det nødvendige rengøringsudstyr til rådighed.
 • Tør alle kontaktflader af efter toiletbesøg – følg de anvisninger, der fremgår af skiltene.

Vi forventer desuden, at alle følger Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger både inde og ude

 • Mød ikke op til aktiviteter, hvis du føler dig syg – heller ikke ved milde symptomer
 • Vask dine hænder tit og/eller brug håndsprit
 • Undgå håndtryk, kindkys og kram
 • Vær opmærksom på rengøring og udluftning
 • Hold afstand og bed andre tage hensyn

Forsamlingsloftet

Det indendørs forsamlingsloft ser fremover således ud:

 • 11. juni: 100 personer
 • 1. juni: 250 personer
 • 1. august: Forsamlingsloftet fjernes

Vejledning om coronapas

Coronapas er en samlebetegnelse for flere forskellige måder, hvor en borger kan dokumentere, at de ifølge myndighederne ikke udgør en smitterisiko. Dette kan gøres ved fremvisning af dokumentation for en af følgende:

 • Du er færdigvaccineret for mere end to uger siden
 • Du er testet negativ for covid-19 inden for de seneste 72 timer (både kviktest og PCR-test er gyldige) OBS! Pr. 1. juli vil en negativ PCR-test være gyldig i 96 timer.
 • Du har en positiv covid-19 test, der er mellem 14 og 180 dage gammel – så har du nemlig stadig antistoffer mod covid-19 i blodet

Dokumentationen kan både være i papirform eller elektronisk – f.eks. et skærmbillede af det elektroniske svar.

Nye retningslinje for færdigvaccinerede personer
Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort nye anbefalinger for vaccinerede personer. Det betyder, at de i særlige tilfælde ikke behøver at overholde afstandskrav eller bære mundbind. Men da ikke alle er færdigvaccineret, har vi, af hensyn til de udsatte grupper, foreløbigt valgt at fastholde de gældende retningslinjer – også for personer, der er færdigvaccineret

 

Aktivitetsvejledere

Aktivitetsvejlederne i Holbæk Kommune er Jean Nielsen og Tina Traborg. De sikrer, at du kommer godt i gang.

Jean Nielsen er uddannet social- og sundhedshjælper.

Tina Traborg er uddannet social- og sundhedsassistent.

Deres rolle er, i tæt samarbejde med de frivillige brugere af de aktive centre, samt brugerrådene på de aktive centre er at støtte op om igangværende aktiviteter, samt hjælpe med opstart af nye aktiviteter sammen med de frivillige. Aktiviteter der lige nu er sat gang er blandt andet gymnastik, strikkecafe og bowls

Stort set alt, hvad du har lyst til at lave i de aktive centre, er muligt. Så går du og har lyst til at deltage i en aktivitet eller starte en aktivitet op, så kontakt Jean Nielsen eller Tina Traborg.

Det Aktive Center Stenhusbakken

Stenhusbakkens Aktive Center er smukt beliggende med sø og skov. Centret ligger i forbindelse med Plejehotellet, ældreboliger, sygeplejeklinik og cafe. Der er busforbindelse, gode adgangsforhold og handicapvenligt.

Det Aktive Center Elisabethcentret

Elisabethcentret ligger centralt i Holbæk by i smukke omgivelser med en stor frugthave. Centret som er handicapvenligt og tæt på offentligt trafik, ligger sammen med ældreboliger, café, sundhedscenter og sygeplejeklinik.

Det Aktive Center Lersø

Et aktivt center der byder på mange aktiviteter. Beliggende tæt ved ældreboliger i Lersøparken i Vipperød. Tæt på offentlig transport og handicapvenligt.

Det Aktive Center Elnebjergcentret

Elnebjergcentet er et åbent lokalt center med mange forskellige aktivitetstilbud til alle seniorer i kommunen. Centret ligger ikke så langt fra færgen og lige ved siden af den lokale Brugs.

Det Aktive Center Mårsø

Det Aktive Center Mårsø, ligger lige uden for Holbæk by, i dejlige omgivelser. Her kan du deltage i forskellige aktiviteter og opleve hyggeligt samvær med andre.

Det Aktive Center Rosenvænget

Det Aktive Center Rosenvænget, ligger i Boligselskabet Alliken, Rosenvænget. Her kan du deltage i forskellige aktiviteter og opleve hyggeligt samvær med andre.

Det Aktive Center Byparken

Det Aktive Center Byparken, ligger i Svinninge, lige uden for Holbæk by. Her kan du deltage i forskellige aktiviteter og opleve hyggeligt samvær med andre.

Det Aktive Center Elmelunden

Elmelunden beliggende i Jyderup by, sammenhængende med cafe og ældreboliger. Centret ligger få minutters gang fra stationen har gode adgangsforhold og er handicapvenligt.

Det Aktive Center Tuse

Det Aktive Center Tuse, ligger lige uden for Holbæk by, i dejlige omgivelser. Her kan du deltage i forskellige aktiviteter og opleve hyggeligt samvær med andre.

Det Aktive Center Merløse

Det Aktive Center Merløse ligger mellem St. Merløse skole og Merløse Fritidscenter. Et åbent lokalt center, der drives af brugerråd og frivillige, med mange forskellige aktivitetstilbud til alle seniorer.

Det Aktive Center Åvang

Et åbent lokalt center, der drives af brugerråd og frivillige, med mange forskellige aktivitetstilbud til alle seniorer. Huset indeholder træningslokale, cafe etc. Det er handicapvenligt, og der er gode tog- og busforbindelser.

Det Aktive Center A-Huset

Et stort dejligt lyst og venligt lokalcenter, centralt beliggende i Tølløse, tæt på offentlig transport. Toget stopper på Tølløse Station og bussen køre "næsten" forbi.

Det Aktive Center Østergården

Østergården ligger i forbindelse med ældreboligerne, tæt ved den lokale Brugs i Tølløse, med mange forskellige aktivitetstilbud til alle seniorer. Gode parkeringsforhold.

Aktivitetsvejleder på de aktive centre

Præsentation af aktivitetsvejleder på de aktive centre i Holbæk Kommune, samt kontaktinformation til vejlederne.


Feedback

Sidst opdateret

05.07.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Helmer-Ejlertsen