Til udskolingselever som ikke trives

For nogle børn og unge kan hverdagen byde på svære udfordringer - særligt de psykisk sårbare børn og unge oplever, at det hele nogen gange bliver svært og uoverskueligt.

Børneindsatsen i Holbæk Kommune tilbyder derfor samtaleforløb for udskolingselever der er udsatte, sårbare eller har psykiske vanskeligheder. Samtaleforløbene kan handle om mange forskellige problematikker, som børn og unge oplever, for eksempel:

• Skænderier derhjemme
• Ensomhed
• Diagnoser
• Depressive tanker
• Bekymringer over eksempelvis skolen, venner, fremtiden, eksamen, uddannelser, mor/far/familien eller     andre forhold, der gør at barnet/den unge ikke trives.

Som udgangspunkt vil der være tale om samtaleforløb, enten via almindelig telefonsamtaler, virtuelle samtaler med video via PC eller skriftlige samtaler (dette aftaler vi selv med barnet/den unge). Der vil være mulighed for, at få fysiske samtaler hos Holbæk Kommune på Jernbanevej, men det er vores erfaring, at mange børn/unge faktisk foretrækker en virtuel kontakt, da barnet/den unge føler, at det ikke stiller lige så store krav til dem.

Vi tilbyder op til 12 samtaler over et forløb på højest 3-4 måneder.
Forløbene er en del af de nye forebyggende indsatser i Holbæk Kommune, hvor der er ekstra fokus på opsporing og behandling af psykisk sårbare børn og unge.

Søg om optagelse til samtaleforløbet

17.06.2020

Lene Villumsen