Spring til indhold

Vi lærer sprog

'Vi lærer sprog' er et koncept, der kan anvendes som et konkret værktøj til at løfte opgaven med at styrke børns sprog. Herunder finder du en kort beskrivelse af, hvad konceptet kan bruges til, samt et link til materialer.

Vi lærer sprog  

I konceptet "Vi lærer sprog" arbejdes der med nogle bærende elementer, der er blevet anvendt og afprøvet i forbindelse med to store forskningsprojekter om effektive sprogindsatser i dagtilbud 'SPELL' og 'Fart på sproget', der er blevet gennemført ved Center for Børnesprog.

Indsatserne i 'Vi lærer sprog' er baseret på nyeste teoretiske og empiriske forskning og bygger på en række grundlæggende elementer. Med udgangspunkt i forskellige aktiviteter, handler det om at støtte børns tilegnelse af konkrete læringsmål gennem dialog og understøttende interaktioner mellem børn og pædagoger.

På Syddansk Universitets hjemmeside findes rapporter og viden om forskningen bag plus materialer til brug, eller inspiration i det daglige arbejde med sprogudvikling; herunder lydbøger på 7 sprog, sproglige aktivitetsplaner uge for uge, og skemaer der kan hjælpe pædagogisk personale til bedre at kunne vurdere barnets sprog. 

Du kommer til hjemmesiden ved at klikke på linket herunder: 

VI LÆRER SPROGFeedback

Sidst opdateret

02.11.2020

Ansvarlig redaktør

Katja Frost Jespersen