Tidlig Opsporing af Overvægtige Børn i Holbæk Kommune

Som en del af de vanlige undersøgelser i Tandplejen og Sundhedsplejen vil vi også gerne bede om lov til at lade dit/jeres barn indgå i et forskningsprojekt, der hedder ”Tidlig Opsporing af Overvægtige Børn i Holbæk Kommune”. Projektet er et samarbejde mellem Tandplejen og Sundhedsplejen i Holbæk Kommune samt Enheden for Overvægtige Børn og Unge på Børneafdelingen, Holbæk Sygehus. Projektet henvender sig kun til børn på 2½ og 5 år.

I vil få tilsendt mere information om projektet sammen med jeres indkaldelse til Tandplejen.

Projektet er inddelt i to dele, og den første del af projektet varetages af enten Tandplejen eller Sundhedsplejen. I den første del af undersøgelen, basisundersøgelsen, vil vi bede om lov til at måle højde, vægt, livvidde, hoftevidde og halsomkreds og desuden tage en spytprøve.

Efterfølgende vil vi gerne invitere alle børn, som har deltaget i de første undersøgelser til at være med i yderligere undersøgelser. Man er selvfølgelig ikke forpligtet til at deltage i anden del, hvis man har deltaget i den første. Se deltagerinformation i brevet for mere information om begge undersøgelser.

Projektets formål er at undersøge hvilke børn, som udvikler overvægt tidligt i livet og hvordan overvægt påvirker børns kredsløb, hjerte, blodtryk, kolesteroltal, stofskifte og lever. Derudover vil vi undersøge om man kan finde årsager til udvikling af overvægt i menneskets gener (arvemateriale). Hvis vi kan finde frem til årsagerne, kan vi forbedre behandlingen af overvægtige børn, hjælpe børnene til at tabe sig og herved forebygge og behandle de alvorlige følgesygdomme, som overvægt medfører.

21.10.2016

Anders Vestergaard Lundsbjerg

Spørgsmål vedr. overvægtige børn og unge

Ved yderligere spørgsmål kan der rettes henvendelse til:

Kostvejleder Pia Uttenthal
E-mail: pialu@holb.dk