Spring til indhold

FGU

Den Forberedende Grunduddannelse er til unge under 25 år med behov for en ekstra indsats for at kunne tage en ungdomsuddannelse eller komme i job.

Uddannelsen FGU står for Forberedende Grunduddannelse.

Uddannelsen står på skuldrene af de tidligere produktionsskolers værkstedspædagogik, der kombineret med VUC’s almenundervisning skal ruste unge fagligt, personligt og socialt til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller få varigt fodfæste på arbejdsmarkedet.

Uddannelsen kan sættes fleksibelt sammen og justeres undervejs for at sikre progressionen i den enkelte unges forløb, men kan samtidig give tilhørsforhold til et fast hold og et stabilt forløb med progressionsmål for den unge. Den viderefører de gode praksisser, der findes i de tidligere forberedende tilbud (produktionsskole, AVU, FGU, OBU, EGU og KUU) og afspejler det lokale erhvervsliv og mulighederne for beskæftigelse i lokalområdet.

Læs mere om FGU i Undervisningsministeriets folder Din vej til uddannelse og job eller gå ind på Uddannelsesguiden, hvor du både kan læse om uddannelsen og se en film om FGU:
https://www.ug.dk/uddannelser/andreungdomsuddannelser/forberedende-grunduddannelse-fgu

Hvis du tænker, at FGU kunne være noget for dig, så tal med din uddannelsesvejleder eller sagsbehandler.

Link til FGU Nordvestsjællands hjemmesideFeedback

Sidst opdateret

27.05.2021

Ansvarlig redaktør

Anna Huge-Christensen