Spring til indhold

Ledig på arbejdsløshedsdagpenge

I Jobcenter Holbæk understøtter vi dig og din plan og hjælper dig hurtigst muligt i job.

Fra uge 1-26 som ledig vil du få 6 jobsamtaler med din jobkonsulent, hvoraf din a-kasse vil være inviteret med til at deltage i de 2.

Fra uge 27 – resten af din dagpengeperiode vil du få en samtale med din jobkonsulent ca. hver 4 uge. Din a-kasse vil desuden blive inviteret med til yderligere en samtale ved ca. 63 ugers ledighed. Hvis du deltager i forløb med en af vores samarbejdspartnere, vil nogle af samtalerne derfra være gældende.

Forbered dig til dit første samtale i Jobcenter Holbæk • Tilmeld dig som ledig på Jobnet.dk, på din første dag som ledig
 • Opret eller opdater dit CV på www.jobnet.dk
 • Find din seneste jobansøgning og medbring denne til samtalen
 • Lav en skitse til din plan og strategier for jobsøgningen
 • Overvejer du et brancheskift?
  Arbejdsmarkedsbalance viser dig jobmulighederne fordelt på ca. 850 stillingsbetegnelser
 • Find mere inspiration på www.jobnet.dk

Samtaleforløb - hvad skal du som ledig og hvornår?Fra uge 1-26 som ledig vil du få 6 jobsamtaler med din jobkonsulent, hvoraf din a-kasse vil være inviteret med til at deltage i de 2.

Fra uge 27 – resten af din dagpengeperiode vil du få en samtale med din jobkonsulent ca. hver 4 uge. Din a-kasse vil desuden blive inviteret med til yderligere en samtale ved ca. 63 ugers ledighed. Hvis du deltager i forløb med en af vores samarbejdspartnere, vil nogle af samtalerne derfra være gældende.

Planlæg din jobsøgningNår du planlægger din jobsøgning overvej følgende:

 • Hvilke job søger du?
 • Hvilke kvalifikationer kræver jobbet ?
 • Hvilke kvalifikationer har du, der matcher jobbet?
 • Brug dit netværk i jobsøgningen
 • Lav grundig research på stillingsopslaget - ring til arbejdsgiver, spørg i dit netværk m.m.
 • Søg uopfordret, men målrettet og motiveret

Du kan finde gode råd til Jobsøgning på www.jobnet.dk


Brug dit Netværk
I dag er dit faglige og personlige netværk og brugen af sociale medier, som LinkedIn og Facebook, de væsentligste medspillere i vejen til job. Netværk er tidligere kolleger, venner, bekendte fra f.eks. fritidsrelaterede aktiviteter, frivilligt arbejde, eller familie. Lav en oversigt og overvej hvem der kan hjælpe dig i job.


Søg uopfordret
Den uopfordrede ansøgning henvender sig målrettet og motiveret til en konkret arbejdsplads.

 • Tilegn dig viden om den arbejdsplads, du kontakter. 
 • Forbered spørgsmål og en kort og relevant præsentation af dig selv.
 • Ring til kontaktpersonen og få svar på hvilke jobmuligheder, der er i afdelingen.
 • Få lov til at sende CV og uopfordret ansøgning. Lav samtidig en aftale om, hvornår du ringer igen, så I kan drøfte det fremsendte.


Få tilsendt jobforslag fra jobbaser direkte i din indbakke
De fleste stillingsopslag kommer i dag på jobsøgningsdatabaser på internettet. Her kan du søge på fagområde, geografi mv. Jobsøgningsdatabaserne er et must i jobsøgningen og her kan du oprette en jobagent baseret på dit CV således, at du efterfølgende modtager mails hver dag med jobforslag.

Se mere på www.jobnet.dk
Derudover finder du jobannoncer i aviser, fagblade


Har du brug for et jobsøgningskursus?
Jobcenter Holbæk udbyder jobsøgningskurser hvor du få råd og vejledning til et målrettet og motiveret CV, som understøtter den gode ansøgning. Feedback

Sidst opdateret

23.09.2021

Ansvarlig redaktør

Marianne Staby Frost

Virksomhedspraktik

I jobcenter Holbæk arbejder vi målrettet med den virksomhedsrettede indsats. 

En virksomhedspraktik kan give dig mulighed for at lære en virksomhed at kende og for at vise, om du passer til jobbet, så virksomheden måske kan tilbyde dig et job med eller uden løntilskud. Har du brug for et kursus, så du øger din mulighed for at blive ansat i virksomheden, kan du og virksomheden kontakte din beskæftigelseskonsulent og høre mere om muligheden for det.


Du kan søge om virksomhedspraktik i alle typer af virksomheder, så længe du ikke har været ansat i virksomheden før - allerede fra din første dag som ledig. 

Det lokale jobbarometer

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering udgiver hver måned et jobbarometer. Det giver et overblik over, hvor der er gode jobmuligheder lokalt. Hent seneste Jobbarometer. 

 

Løntilskud

Du kan blive ansat med løntilskud i en privat eller en offentlig virksomhed. Arbejdsgiveren modtager et tilskud til din løn. Forløbet aftales i samarbejde mellem dig, jobcentret, din a-kasse og en virksomhed.

Hvis du bliver ansat i et job med løntilskud, skal du fortsat være tilmeldt som ledig i dit jobcenter. Forløbet kan vare i op til 6 måneder. Der gælder særlige regler for unge.


Jobnet om løntilskud i private virksomheder