Skal du arbejde i Danmark - EU/EØS

Hvis jeg flytter til Danmark fra et EU- eller EØS-land

Flytter du til Danmark fra et EU-land eller et EØS-land, skal du anmelde flytningen til den kommune, du flytter til. Du har ret til at blive tilmeldt folkeregisteret, hvis du skal være mere end tre måneder i Danmark. Du har pligt til at tilmelde dig folkeregisteret, hvis dit ophold varer mere end seks måneder.

Ophold ud over tre eller seks måneder

Er du ikke-nordisk EU-borger og vil opholde dig i Danmark i mere end tre måneder (eller seks måneder som jobsøgende), skal du have et registreringsbevis. Det søger du om hos Statsforvaltningen.

Oplys om sygesikringsland

Du skal oplyse om dit sygesikringsland, hvis du er over 18 år og flyttet til Danmark, og du:

• er statsborger i et EU/EØS-land eller Schweiz
  • har boet i et EU/EØS-land eller Schweiz, lige før du kom til Danmark

Du skal oplyse om dit sygesikringsland, selvom du er dansk statsborger, hvis du er flyttet til Danmark fra et andet EU/EØS-land eller Schweiz.

Du skal give oplysningerne, for at Udbetaling Danmark kan afklare, hvilket land der skal betale, når du bruger det danske sundhedsvæsen. EU-regler betyder, at det i nogle tilfælde er et andet europæisk land end Danmark, der skal betale. Det land kaldes dit sygesikringsland.

Du skal oplyse om dit sygesikringsland, selvom du mangler oplysninger eller dokumentation. Du kan eftersende dokumentationen til Udbetaling Danmark, Kongens Vænge 8, 3400 Hillerød.

Hvis du vil klage

Du kan klage over kommunernes folkeregistrering, hvis du mener, du er blevet forkert behandlet. Klagen skal sendes til Social- og Indenrigsministeriet:

25.11.2016

Bo Christensen