Spring til indhold

Vejledning og opkvalificering

Vejledning og opkvalificering er en samlekategori for en række tilbud.

Hvad omfatter vejledning og opkvalificering?
Vejledning og opkvalificering er en samlekategori for en række tilbud. Det kan være korte vejlednings- og afklaringsforløb eller særlige projekter og uddannelsesforløb, herunder praktik under uddannelsesforløbet og danskundervisning. Det kan også være ordinære uddannelsesforløb, som blandt andet omfatter almen voksenuddannelse, AMU-kurser og erhvervskompetencegivende uddannelser.

Særligt ift. fleksjob
Hvis du er godkendt til et fleksjob, kan du få tilbud om vejledning og opkvalificering, som går ud på at afprøve ens rådighed i forhold til arbejdsmarkedet. Denne mulighed omfatter ikke ordinære uddannelsesforløb.

Formålet med opkvalificering og vejledning er at afdække eller udvikle den lediges faglige, sociale eller sproglige kompetencer, så han eller hun nemmere kan få et job.

Hvilken ydelse og tilskud kan jeg modtage?
Du modtager som udgangspunkt din sædvanlige ydelse i den periode, tilbuddet om vejledning og opkvalificering varer. Ellers modtager du et beløb, der svarer til ens sædvanlige ydelse. Der er desuden mulighed for at få tilskud til bl.a. undervisningsmaterialer i forbindelse med tilbud om vejledning og opkvalificering, ligesom det er muligt at frikøbe en medarbejder til mentorfunktion. For visse ledige er det også muligt at få befordringsgodtgørelse.

Kontakt Jobcenter
Hvis du vil vide mere om dine muligheder for at få et tilbud om vejledning og opkvalificering, skal du kontakte Jobcenter. Ring 72 36 36 36, eller book din egen samtale.Feedback

Sidst opdateret

23.09.2021

Ansvarlig redaktør

Marianne Staby Frost

Gode jobmuligheder?

Du kan bruge Arbejdsmarkedsbalancen til at tjekke, hvor der er gode jobmuligheder. Gå til http://arbejdsmarkedsbalancen.dk/

Det lokale jobbarometer

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering udgiver hver måned et jobbarometer. Det giver et overblik over, hvor der er gode jobmuligheder lokalt. Hent seneste Jobbarometer. 

 

Selvtest af læsning

Læse-Selvtest er et online værktøj, der let og uformelt kan opfange læsevanskeligheder.
Testen kan benyttes af borgere og som screeningsværktøj af sagsbehandlere eller af virksomheder, der arbejder med kompetenceudvikling og opkvalificering af deres ansatte. Gå til http://www.selvtest.nu