Spring til indhold

Pension og job

Du må gerne arbejde, og det kan altid betale sig at arbejde - også selvom du er på efterløn, førtidspension eller folkepension

Du må gerne arbejde, og det kan altid betale sig at arbejde - også selvom du er på efterløn, førtidspension eller folkepension. Der gælder blot forskellige regler for, hvordan en lønindkomst påvirker din efterløn eller pension, eventuelle sociale tilskud og skatteforhold.

Fleksydelse

Der er mange forskellige muligheder, og der er nogle betingelser, der skal være opfyldt, for at du kan trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet bl.a. til den fleksible efterløn. Hvis du er fleksjobber, kan du optjene ret til fleksydelse, der på mange måder er en efterløn for fleksjobbere.

Læs mere om fleksjob og fleksydelse

Arbejde på førtidspension

Nogle førtidspensionister har rest-erhvervsevne og kan vælge et arbejdsliv på nedsat tid ved siden af førtidspensionen. Holbæk Kommune gør en særlig indsats for førtidspensionister, der ønsker et arbejdsliv, og du kan læse mere om initiativet Fra førtidspension til job. Over 140 førtidspensionister fra Holbæk har i 2011-12 fået arbejde i alle mulige brancher og funktioner. Til stor glæde for både arbejdsgivere og førtidspensionister.

Læs mere om projektet 'Fra førtidspension til job'

Lyst til at arbejde videre?

Hvis du har lyst til at arbejde videre, er der inspiration at hente på Senior Erhverv Danmark, der er et initiativ, der drives af midler fra arbejdsmarkedsstyrelsen AMS. Se også, hvordan du som seniormedarbejder bruger dine personlige kompetencer. Både det, du har lært via din uddannelse og de erfaringer, du har gjort dig, gennem mange år på arbejdsmarkedet.

Læse mere på Senior Erhverv Danmark

Læs mere om dine seniortalenter på seniorpraksis.dk

Læs mere om delpension på borger.dkFeedback

Sidst opdateret

17.09.2019

Ansvarlig redaktør

Bo Christensen