Spring til indhold

Grundlovsceremoni

To gange om året holder Holbæk Kommune en grundlovsceremoni. Her bydes nye statsborgere velkomne med fejring, mad og musik.

I Holbæk Kommune holder vi to gange om året en grundlovsceremoni for borgere i Holbæk, som har søgt og fået dansk statsborgerskab. Når nye statsborgere har deltaget i ceremonien, er det danske statsborgerskab gyldigt.

Til ceremonien byder vi velkommen til nye danskere med fejring, mad og musik. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger et par ord, erklæringer bliver underskrevet, og nye statsborgere får et håndtryk.

Praktisk

Det er vigtigt, at du som ansøger til dansk statsborgerskab har indsendt tro- og loveerklæringen om eventuelle kriminelle forhold til ministeriet. Ministeriet er nemlig nødt til at tjekke i Kriminalregisteret, at du ikke har begået kriminelle forhold, som gør, at du ikke må deltage i en grundlovsceremoni. 

Er du kommende dansk statsborger, skal du til grundlovsceremonien huske at medbringe dit ID-kort med billede. Du skal også huske at medbringe en erklæring, som Udlændinge- og Integrationsministeriet sender til dig på forhånd. Erklæringen skrives under til arrangementet, så du skal ikke underskrive den hjemmefra.

Nye statsborgere er velkomne til at tage familie eller venner med til ceremonien. Andre, der ønsker at være med til fejring, er også velkomne.

Som ny statsborger er det meget vigtigt, at du tilmelder dig arrangementet. Det gør du ved at sende en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk. Her oplyser du dit navn og antallet af familie og venner, du tager med.

Næste grundlovsceremoni i Holbæk kommune er torsdag den 4. marts 2021 kl. 16.00-18.00 på Elværket, Gasværksvej 9, 4300 Holbæk. 

Frist for tilmelding: opdateres senere

Inden hver grundlovsceremoni fortæller vi om det her på hjemmesiden. Nye statsborgere vil også få en direkte invitation.

Du kan læse mere om grundlovsceremoni på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Baggrund

I 2018 besluttede regeringen, at nye statsborgere skal deltage i en grundlovsceremoni senest 2 år efter, statsborgerskabet er tildelt.

Når man har deltaget i grundlovsceremonien, er statsborgerskabet gyldigt. Dermed er man officielt dansk statsborger.

I 2019 blev det besluttet, at kommuner skal holde grundlovsceremonierne. Til ceremonierne skriver nye statsborgere under på at overholde dansk lovgivning, værdier og retsprincipper. Ligeledes får nye statsborgere et håndtryk af en repræsentant fra myndigheden. Feedback

Sidst opdateret

09.11.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin

Nyhed

Inden hver grundslovsceremoni kommer der en nyhed med invitation her på hjemmesiden.

Læs seneste nyhed om grundlovsceremonien her.