Spring til indhold

Grundlovsceremoni

To gange om året holder Holbæk Kommune en grundlovsceremoni. Her bydes nye statsborgere velkomne med fejring, mad og musik.

I Holbæk Kommune holder vi to gange om året en grundlovsceremoni for borgere i Holbæk, som har søgt og fået dansk statsborgerskab. Når nye statsborgere har deltaget i ceremonien, er det danske statsborgerskab gyldigt.

Til ceremonien byder vi velkommen til nye danskere med fejring, mad og musik. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger et par ord, erklæringer bliver underskrevet, og nye statsborgere får et håndtryk.

Er du kommende dansk statsborger, skal du til arrangementet huske at medbringe ID-kort med billede. Du skal også huske at medbringe en erklæring, som Udlændinge- og Integrationsministeriet sender til dig på forhånd. Erklæringen skrives under til arrangementet.

Nye statsborgere er velkomne til at tage familie eller venner med til ceremonien. Andre, der ønsker at være med til fejring, er også velkomne.

Inden hver grundlovsceremoni fortæller vi om det her på hjemmesiden. Nye statsborgere vil også få en direkte invitation.

Som ny statsborger er det vigtigt, at du tilmelder dig arrangementet. Det gør du ved at sende en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk. Her oplyser du dit navn og antallet af familie og venner, du tager med.

Næste grundlovsceremoni i Holbæk kommune er torsdag den 1. oktober 2020 kl. 16.00-18.00 i Byrådssalen på Rådhuspladsen 1, 4300 Holbæk. 

Baggrund

I 2018 besluttede regeringen, at nye statsborgere skal deltage i en grundlovsceremoni senest 2 år efter, statsborgerskabet er tildelt.

Når man har deltaget i grundlovsceremonien, er statsborgerskabet gyldigt. Dermed er man officielt dansk statsborger.

I 2019 blev det besluttet, at kommuner skal holde grundlovsceremonierne. Til ceremonierne skriver nye statsborgere under på at overholde dansk lovgivning, værdier og retsprincipper. Ligeledes får nye statsborgere et håndtryk af en repræsentant fra myndigheden. Feedback

Sidst opdateret

10.08.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin

Nyhed

Inden hver grundslovsceremoni kommer der en nyhed med invitation her på hjemmesiden.

Læs seneste nyhed om grundlovsceremonien her.