Spring til indhold

Grundlovsceremoni

To gange om året holder Holbæk Kommune en grundlovsceremoni. Her bydes nye statsborgere velkomne med fejring, mad og musik.

I Holbæk Kommune holder vi to gange om året en grundlovsceremoni for borgere i Holbæk, som har søgt og fået dansk statsborgerskab. Når nye statsborgere har deltaget i ceremonien, er det danske statsborgerskab gyldigt.

Til ceremonien byder vi velkommen til nye danskere med fejring, mad og musik. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger et par ord, erklæringer bliver underskrevet, og nye statsborgere får et håndtryk.

Praktisk

Det er vigtigt, at du som ansøger til dansk statsborgerskab har indsendt tro- og loveerklæringen om eventuelle kriminelle forhold til ministeriet. Ministeriet er nemlig nødt til at tjekke i Kriminalregisteret, at du ikke har begået kriminelle forhold, som gør, at du ikke må deltage i en grundlovsceremoni. 

Er du kommende dansk statsborger, skal du til grundlovsceremonien huske at medbringe dit ID-kort med billede. Du skal også huske at medbringe en erklæring, som Udlændinge- og Integrationsministeriet sender til dig på forhånd. Erklæringen skrives under til arrangementet, så du skal ikke underskrive den hjemmefra.

Nye statsborgere er velkomne til at tage familie eller venner med til ceremonien. Andre, der ønsker at være med til fejring, er også velkomne.

Som ny statsborger er det meget vigtigt, at du tilmelder dig arrangementet. Det gør du ved at sende en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk. Her oplyser du dit navn og antallet af familie og venner, du tager med.

Næste gang

Næste grundlovsceremoni i Holbæk Kommune er torsdag den 4. marts 2021 på Det gamle Rådhus. Adressen er Rådhuspladsen 1, 4300 Holbæk. På grund af gældende covid-19-retningslinjer afholdes ceremonien i år med andre rammer.

Alle kommende statsborgere er inddelt i grupper på to personer. Det betyder, at du vil blive vist ind til borgmester Christina Krzyrosiak Hansen sammen med en anden kommende statsborger. På den måde kan alle nå at komme til, samtidig med at vi overholder restriktionerne. 

På grund af det skærpede forsamlingsforbud og kravet om afstand på mindst 2 meter er det desværre alligevel ikke muligt at medbringe pårørende.

Frist for tilmelding: onsdag den 17. februar 2021

Inden hver grundlovsceremoni fortæller vi om det her på hjemmesiden. Nye statsborgere vil også få en direkte invitation.

Du kan læse mere om grundlovsceremoni på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Covid-19

Det er planen og et stort ønske, at ceremonien 4. marts indeholder fejring, kage og musik, ligesom forrige grundlovsceremonier i Holbæk Kommune. Det samme gælder muligheden for, at kommende statsborgere kan tage et familiemedlem eller en ven med.

Desværre er det svært at garantere en fejring som ovenstående på grund af Covid-19.

Rammerne for grundlovsceremonien kan derfor ændre sig. Det afhænger af, hvilke Covid-19-retningslinjer der gælder den 4. marts. Kommende danske statsborgere vil i givet fald få besked, og denne nyhed opdateres.

Baggrund

I 2018 besluttede regeringen, at nye statsborgere skal deltage i en grundlovsceremoni senest 2 år efter, statsborgerskabet er tildelt.

Når man har deltaget i grundlovsceremonien, er statsborgerskabet gyldigt. Dermed er man officielt dansk statsborger.

I 2019 blev det besluttet, at kommuner skal holde grundlovsceremonierne. Til ceremonierne skriver nye statsborgere under på at overholde dansk lovgivning, værdier og retsprincipper. Ligeledes får nye statsborgere et håndtryk af en repræsentant fra myndigheden. Feedback

Sidst opdateret

23.02.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin

Nyhed

Inden hver grundslovsceremoni kommer der en nyhed med invitation her på hjemmesiden.

Læs seneste nyhed om grundlovsceremonien her.