Spring til indhold

Grundlovsceremoni

To gange om året holder Holbæk Kommune en grundlovsceremoni. Her bliver nye statsborgere budt velkomne med fejring, mad og musik.

I Holbæk Kommune holder vi to gange om året en grundlovsceremoni for borgere i Holbæk, som har søgt og fået dansk statsborgerskab. 

Til ceremonien byder vi velkommen til nye danskere med fejring, mad og musik. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger et par ord, erklæringer bliver underskrevet, og nye statsborgere får et håndtryk.

Næste gang

Næste grundlovsceremoni er torsdag den 26. oktober 2023 kl. 16.00-17.30.

Dørene åbner kl. 15.50.

Inden hver grundlovsceremoni fortæller vi om det her på hjemmesiden. Nye statsborgere får også en direkte invitation.

Læs mere om grundlovsceremoni på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Tilmelding

Som ny statsborger er det meget vigtigt, at du tilmelder dig arrangementet. Det gør du ved at sende en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk. Du får også besked i e-Boks om tilmelding.

Nye statsborgere er velkomne til at tage nærmeste pårørende med til ceremonien. Det kan for eksempel være familie eller venner. Andre, der ønsker at være med til fejring, er også velkomne.

Ønsker du at have familie eller venner med, er det vigtigt, at du oplyser det, når du tilmelder dig grundlovsceremonien. I mailen skal du huske at skrive, hvor mange pårørende, du tager med.

Husk at oplyse det korrekte antal pårørende. På den måde kan vi bestille den korrekte mængde forplejning og dække borde til alle.

Tilmelding skal ske senest torsdag den 21. september 2023.

Underskrift senest 10 dage før

Det er vigtigt, at du som ansøger til dansk statsborgerskab har underskrevet en erklæring om tro og love om eventuelle strafbare forhold, inden du deltager i grundlovsceremonien.

Ministeriet er nemlig nødt til at tjekke i Kriminalregisteret, at du ikke har begået kriminelle forhold, som gør, at du ikke må deltage i en grundlovsceremoni. 

Det er vigtigt, at ministeriet har modtaget din underskrift senest 10 dage før ceremonien. Hvis du ikke overholder denne deadline, kan du ikke deltage i grundlovsceremonien. 

Husk ID

Er du kommende dansk statsborger, skal du til grundlovsceremonien huske at medbringe dit ID-kort med billede.

Tidligere skulle nye statsborgere også selv medbringe en erklæring, som skulle skrives under til ceremonien. Sådan er det ikke længere. Vi har erklæringen. 

Pas

Efter grundlovsceremonien giver Holbæk Kommune alle erklæringerne fra grundlovsceremonien videre til Udlændinge- og Integrationsministeriet. Her registrerer de dit danske statsborgerskab, og det kan tage op til to uger.

Du kan selv tjekke, at registreringen er sket ved at logge på borger.dk og gå ind under "Mit Overblik" og "Personlige oplysninger".

Når dit danske statsborgerskab er registreret, kan du få et dansk pas. Du skal bestille tid i Borgerservice for at få lavet dit danske pas. I Holbæk Kommune skal du bestille tid via vores hjemmeside holbaek.dk.

Baggrund

I 2018 besluttede regeringen, at nye statsborgere skal deltage i en grundlovsceremoni senest 2 år efter, statsborgerskabet er tildelt.

Når man har deltaget i grundlovsceremonien, er statsborgerskabet gyldigt. Dermed er man officielt dansk statsborger.

I 2019 blev det besluttet, at kommuner skal holde grundlovsceremonierne. Til ceremonierne skriver nye statsborgere under på at overholde dansk lovgivning, værdier og retsprincipper. Ligeledes får nye statsborgere et håndtryk af en repræsentant fra myndigheden - borgmester eller rådmand.Feedback

Sidst opdateret

15.08.2023

Ansvarlig redaktør

Marianne Staby Frost