Spring til indhold

Livsstilsvejledning ved prædiabetes og BMI over 30

En indsats for dig som har forstadie til Diabetes type 2, også kaldet prædiabetes samt overvægt med BMI>30. Du ønsker viden om og støtte til at ændre din nuværende livsstil med henblik på at forebygge eller udskyde udvikling af diabetes type 2

Livsstilsvejledning ved prædiabetes og BMI over 30

Videnskabelige studier viser, at ændring af livsstil kan normalisere blodsukkeret hos personer med forstadier til diabetes type 2 - også kaldet Prædiabetes. En blodprøve kaldet langtidsblodsukkeret (HbA1c) viser dette og vil ligge på 42-47 mmol/l.

Sygdommen er på dette tidspunkt reversibel, og det vil for mange være muligt, ved en tidlig forebyggende indsats med ændring af kost- og motionsvaner samt eventuelt vægttab, at forebygge eller udskyde udviklingen af diabetes type 2 og samtidig forebygge risikoen for udvikling af hjertekarsygdom.

Indsatsen er baseret på individuel vejledning ved diætist.

Derudover vil der med udgangspunkt i dine udfordringer fx. kunne suppleres med tidsbegrænset træningsforløb, rygestopvejledning eller andre moduler.

Hvordan kommer jeg med?

For at deltage i forløbet skal du have en henvisning fra din læge eller sygehuset.

Når Sundhedscenteret har modtaget din henvisning inviteres du til en afklarende samtale. Samtalen har til formål at afdække dine ressourcer og udfordringer samt eventuelt indsatsbehov.

For at få mest muligt ud af forløbet, forventer vi at du er motiveret og deltager aktivt.

Forløbet foregår primært på Sundhedscenteret i Holbæk.

Du kan læse mere om tilbuddet på sundhed.dk

 

 Feedback

Sidst opdateret

15.12.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Helmer-Ejlertsen