Spring til indhold

Klimakommune

Holbæk Kommune har siden 2009 været klimakommune. Det vil sige, at vi har forpligtet os til at nedbringe CO2 -udslippet fra egne aktiviteter.

Holbæk Kommune tager mange skridt for at komme på det grønne landkort. Siden 2009 har vi været klimakommune. Det betyder, at vi indgik en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere vores CO2-udledning med 3 % om året.

Aftalen blev forlænget i september 2019, da borgmester Christina Krzyrosiak Hansen og præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding underskrev en ny aftale. Aftalen blev meget symbolsk underskrevet på Orøfærgen - den er nemlig et godt eksempel på endnu et sted, hvor man kan spare CO2. 

Aftalen om klimakommune kan du læse her:
Underskrevet borgmestererklæring (pdf)

Med udgangen af 2021 ophører Klimakommune-samarbejdet. Her overdrager Danmarks Naturfredningsforening stafetten til DK2020-samarbejdet, som er et klimasamarbejde mellem den grønne tænketank, Concito, Realdania, Kommunernes Landsforening (KL) og de deltagende kommuner. Holbæk Kommune er allerede en del af samarbejdet, og vores indsats for en betydelig CO2-reduktion fortsætter derfor i dette regi. Læs mere om DK2020-samarbejdet her 

De 17 borgmestre i Region Sjælland besluttede i august 2009, at de i fællesskab ville tilslutte sig Den Europæiske Borgmesterpagt om klima.
Borgmesteraftale - For lokal bæredygtig energi (pdf)

Her kan du følge med i kommunens eget energiforbrugFeedback

Sidst opdateret

09.08.2021

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen