Spring til indhold

Klimakommune

Holbæk Kommune har siden 2009 været klimakommune. Det vil sige, at vi har indgået en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at nedbringe CO2 -udslippet fra egne aktiviteter med minimum 3 % om året.
Præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding og Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen underskriver klimaaftale

Holbæk Kommune tager mange skridt for at komme på det grønne landkort. Siden 2009 har vi været klimakommune. Det betyder, at vi indgik en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere vores CO2-udledning med 3 % om året.

Aftalen blev forlænget i september 2019, da borgmester Christina Kryzyrosiak Hansen og præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumer Gjerding underskrev en ny aftale. Dermed har vi forpligtet os til at reducere vores CO2-udledning på det, der kaldes 'kommunens egen virksomhed'. Det er områder som det samlede energiforbrug i kommunens bygninger, transport og vejbelysning.

Aftalen blev meget symbolsk underskrevet på Orøfærgen - den er nemlig et godt eksempel på endnu et sted, hvor man kan spare CO2. 

Du kan læse pressemeddelelsen om klimakommune-aftalen her.

Udover at være "almindelig" klimakommune, har kommunalbestyrelsen i forbindelse med budgetvedtagelsen for årene 2020-2023 besluttet, at vi skal arbejde hen imod at blive Klimakommune Plus. Hvad det indebærer kan du se mere om på Danmarks Naturfredningsforening hjemmeside

Aftalen om klimakommune
Underskrevet borgmestererklæring (pdf)

De 17 borgmestre i Region Sjælland besluttede i august 2009, at de i fællesskab ville tilslutte sig Den Europæiske Borgmesterpagt om klima.
Borgmesteraftale - For lokal bæredygtig energi (pdf)

Her kan du følge med i kommunens eget energiforbrugFeedback

Sidst opdateret

05.03.2021

Ansvarlig redaktør

Christian Fonnesbech-Aagaard