Spring til indhold

Borgermøde: Hvor skal energien komme fra?

Holbæk Kommunes borgere har været med til at sætte mål for den grønne omstilling. Det gjorde de til borgermødet den 8. december 2019 på Hotel Sidesporet i Holbæk.

Over 100 borgere gav deres bidrag til grøn omstilling

På dagen gav blandt andet Jesper Theilgaard oplæg om klimaudfordringerne og man kunne også høre hvordan en gruppe borgere fra Middelfart er gået sammen om at sikre bæredygtig energi til deres hjem. Grøn Ungdom Holbæk fortalte om, hvordan de arbejder med lokal klimaaktivisme her i Holbæk.

Dagen omfattede også en workshop, hvor deltagerne drøftede, hvordan de kunne tænke sig at bidrage til den grønne omstilling og hvor højt vi skal sætte ambitionsniveauet for kommunens samlede grønne omstilling.

Dagens oplægsholdere blev udvalgt på baggrund af deres overordnede ekspertise inden for klima og energiplanlægning samt deres konkrete erfaringer med grøn omstilling på lokalt niveau.

Dagens første oplægsholder er Jesper Theilgaard, som er vejr- og klimaekspert og selvstændig foredragsholder. Theilgaard fortalte om klimaets udvikling til i dag og i fremtiden og sætter særligt lys på CO2-udledningernes betydning for klimaet.

Poul Erik Morthorst repræsenterer Klimarådet som blev nedsat af Folketinget i 2015. Morthorst er professor i energiøkonomi og -planlægning og fortalte om, hvordan vores energisystemer kan bidrage til at løse klimaudfordringerne.

Peter Huusom fortalte om, hvordan den grønne omstilling kan ske gennem et lokalt forankret projekt. Huusom er initiativtager til ”Sol over Brenderup” som er historien om et lokalt solcelleinitiativ, der er spiret hos borgerne og som leverer grøn energi til landsbyen. Huusom fortalte om, hvor langt man kan komme som ildsjæl, men pegede også på, hvilke lokale forventninger, man kan have til sin kommune.

Grøn Ungdom ved Signe Sitarz fortalte om deres arbejde og aktiviteter, og hvordan de arbejder med at gøre Holbæk grønnere. Signe kom også ind på hvilke forventninger Grøn Ungdom har til beslutningstagerne i Holbæk Kommune i forhold til den grønne omstilling.

Hele programmet i pdf finder du her

Er du nysgerrig på resultatet af workshoppen?

Her kan du se plancherne fra workshoppen

Her kan du finde en opsamling fra dagenFeedback

Sidst opdateret

05.03.2021

Ansvarlig redaktør

Christian Fonnesbech-Aagaard