Spring til indhold

Bredbåndspuljen

Hvis du har dårlig bredbåndsdækning, kan du søge tilskud til bedre bredbånd hos både kommune og stat. Oplysninger om puljen i 2019 vil komme på denne side senere.

Info om bredbåndspuljen

Mange steder i landet er der dårlig bredbåndsdækning, og det har bredbåndspuljen til formål at lave om på. Hvis du har dårlig dækning på din adresse, kan du derfor gå sammen med dine naboer og søge tilskud til bedre bredbånd gennem Energistyrelsens pulje. Du kan samtidig søge medfinansiering hos Holbæk kommune  - på den måde stiger dine chancer for at få penge hos Energistyrelsen. 

Ansøgning

Hvis du maksimalt har 10 Mbit i download og 2 Mbit i upload, er du berettiget til at få tilskud og kan søge bredbåndspuljen. På tjekditnet.dk kan du se, hvilke bredbåndsmuligheder du har i øjeblikket.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du se, om du må få tilskud. Du kan også se, hvor mange af dine naboer, der har dårlig dækning. På den måde kan I gå sammen i et ansøgningsprojekt. 

Når du og dine naboer er enige om projektet og har annonceret det, skal I vælge en bredbåndsudbyder og indsende en ansøgning til puljen. I skal sende jeres ansøgning online til Energistyrelsen. 

Hvis I har fået tilsagn om kommunal medfinansiering, skal I sende tilsagnet sammen med jeres ansøgning til Energistyrelsen.

Vurdering

Der er flere faktorer i spil, når ansøgningerne bliver vurderet. Det har for eksempel stor betydning, om der i et projekt er adresser med, som har meget lav hastighed. Det er maksimalt 5/1 Mbit.

Antallet af boliger, den samlede pris og størrelsen på egenbetaling har også betydning. Vær opmærksom på, at alle husstande skal give 4000 kroner i egenbetaling. Man må dog gerne give mere, og dette øger chancen for at få tilskud.

Kommunal medfinansiering

Oplysninger om ansøgning til kommunal medfinansiering i 2019 vi komme på hjemmesiden, når de er klar.

Et af kriterierne for bredbåndspuljen handler om lave priser på etablering af bredbånd, og prisen regnes først ud efter borgernes egenbetaling og kommunal medfinansiering.

Holbæk Kommune vil gerne hjælpe borgere med dårlig bredbåndsforbindelse. Derfor er der efter anbefaling af Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne sat penge af til projekter, der søger bredbåndspuljen.

Der blev sat 250.000 kr. af i 2018. Tilskuddet pr. adresse afhang af antallet af ansøgere, og endte på 1000-2000 kroner pr. adresse. Et projekt i Holbæk Kommune opnåede i 2018 støtte hos Energistyrelsen, og derfor modtog dette projekt også endeligt kommunal medfinansiering. 

Ansøgningerne til kommunal medfinansiering bliver vurderet i forhold til chancen for at opnå støtte hos Energistyrelsen. Hvis I bliver godkendt og får tilsagn, skal I huske at lægge dette tilsagn sammen med jeres ansøgning til Energistyrelsen. 

Bemærk: i tilfælde af, at I har fået tilsagn om kommunal medfinansiering, men senere får afslag fra bredbåndpuljen, kan du ikke få det kommunale tilskud.

Har I ikke-personfølsomme spørgsmål til kommunal medfinansiering, kan I kontakte Maya Camilla Bluhme på telefon: 72 36 33 62 eller på mail: mablu@holb.dk. I kan til enhver til kontakte Holbæk Kommune via en sikker forbindelse ved at trykke her.

Hvordan kommer man i gang?

I skal gå sammen som naboer i et ansøgningsprojekt, hvor én af jer har ansøgerrollen med fuldmagt fra naboerne. Derefter annoncerer I jeres projekt hos Energistyrelsen. Når I har annonceret jeres projekt, er der en periode med forberedelse. Her laver I jeres endelige ansøgning og søger eventuelt om kommunal medfinansiering.

Når perioden er ovre, sender I jeres endelige ansøgning til Energistyrelsen og afventer svar.

På Energistyrelsens hjemmeside kan I læse mere om puljen, og I kan her læse en detaljeret vejledning om processen.Feedback

Sidst opdateret

31.01.2019

Ansvarlig redaktør

Maya Camilla Bluhme