Spring til indhold

Bredbåndspuljen

Hvis du har dårlig bredbåndsdækning, kan du søge tilskud til bedre bredbånd hos både kommune og stat. Du skal søge medfinansiering hos kommunen senest 3. oktober, mens fristen for ansøgninger til bredbåndspuljen er 31. oktober.

Info om bredbåndspuljen

Mange steder i landet er der dårlig bredbåndsdækning, og det har bredbåndspuljen til formål at lave om på. Hvis du har dårlig dækning på din adresse, kan du derfor gå sammen med dine naboer og søge tilskud til bedre bredbånd gennem Energistyrelsens pulje. Du kan samtidigt søge medfinansiering hos Holbæk kommune  - på den måde stiger dine chancer for at få penge hos Energistyrelsen. 

Ansøgning

Hvis du maksimalt har 10 Mbit i download og 2 Mbit i upload, er du berettiget til at få tilskud og kan søge bredbåndspuljen. På tjekditnet.dk kan du se, hvilke bredbåndsmuligheder du har i øjeblikket.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du se, om du må få tilskud. Du kan også se, hvor mange af dine naboer, der har dårlig dækning. På den måde kan I gå sammen i et ansøgningsprojekt. 

Når du og dine naboer er enige om projektet og har annonceret det, skal I vælge en bredbåndsudbyder og indsende en ansøgning til puljen. I skal sende jeres ansøgning online til Energistyrelsen. I 2018 kan I søge puljen mellem 25. juni og 31. oktober. 

Vurdering

Der er flere faktorer i spil, når ansøgningerne bliver vurderet. Det har for eksempel stor betydning, om der i et projekt er adresser med, som har meget lav hastighed. Det er maksimalt 5/1 Mbit.

Antallet af boliger, den samlede pris og størrelsen på egenbetaling har også betydning. Vær opmærksom på, at alle husstande skal give 4000 kroner i egenbetaling. Man må dog gerne give mere, og dette øger chancen for at få tilskud.

Kommunal medfinansiering

Et af kriterierne for bredbåndspuljen handler om lave priser på etablering af bredbånd, og prisen regnes først ud efter borgernes egenbetaling og kommunal medfinansiering.

Holbæk Kommune vil gerne hjælpe borgere med dårlig bredbåndsforbindelse. Derfor er der efter anbefaling af Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne nu sat penge af til projekter, der søger bredbåndspuljen. Der er sat 250.000 kr. af i 2018. Tilskuddet pr. adresse afhænger af antallet af ansøgere, men det er sandsynligt at det bliver i omegnen af 1000-2000 kroner per adresse i et projekt, der opnår støtte fra bredbåndspuljen. Ansøgningerne til kommunal medfinansiering bliver vurderet i forhold til chancen for at opnå støtte hos Energistyrelsen.

Der kan søges kommunal medfinansiering frem til 3. oktober. Der søges ved at udfylde skemaet fra boksen her på hjemmesiden. Hvis I ønsker skemaet i word-format, kan I skrive en mail til mablu@holb.dk.

I får svar på denne ansøgning senest 3 uger efter d. 3. oktober, og hvis I bliver godkendt, skal I huske at lægge godkendelsen sammen med jeres ansøgning til Energistyrelsen. 

Bemærk: i tilfælde af, at du har fået tilsagn om kommunal medfinansiering, men senere får afslag fra bredbåndpuljen, kan du ikke få det kommunale tilskud.

Hvordan kommer man i gang?

I skal gå sammen som naboer og ansøge, hvor én af jer har ansøgerrollen med fuldmagt fra naboerne.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse mere om puljen, og du kan her læse en detaljeret vejledning om processen.Feedback

Sidst opdateret

05.10.2018

Ansvarlig redaktør

Maya Camilla Bluhme