Spring til indhold

Bredbåndspuljen

Hvis du har dårlig bredbånddækning, kan du måske få tilskud til bedre bredbånd. Det kan du gennem bredbåndspuljen, der i 2018 skal søges inden 31. oktober.

Hvad er bredbåndspuljen?

Mange steder i landet er der dårlig bredbåndsdækning, og det har bredbåndspuljen til formål at lave om på. Hvis du har dårlig dækning på din adresse, kan du nemlig gå sammen med dine naboer og søge tilskud til bredbånd.

Puljen kommer af et politisk ønske om udvikling, og det er Energistyrelsen, der blandt andet står for at administrere puljen.

Hvem kan søge puljen?

Hvis du har mulighed for at få maksimalt 10 Mbit i download og 2 Mbit i upload, er du berettiget til at få tilskud og kan søge bredbåndspuljen. På tjekditnet.dk kan du se, hvilke bredbåndsmuligheder du har i øjeblikket.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du se, om du må få tilskud. Du kan også se, hvor mange af dine naboer, der har dårlig dækning. På den måde kan I gå sammen i et ansøgningsprojekt. 

Hvordan søger man?

Når du og dine naboer er enige om projektet og har annonceret det, skal I vælge en bredbåndsudbyder og indsende en ansøgning til bredbåndspuljen. I skal sende jeres ansøgning online til Energistyrelsen, og i 2018 kan I søge puljen mellem 25. juni og 31. oktober. 

Hvordan vurderes ansøgninger?

Der er flere faktorer i spil, når ansøgningerne bliver vurderet. Det har for eksempel stor betydning, om der i et projekt er adresser med, som har meget lav hastighed. Det er maksimalt 5/1 Mbit.

Antallet af boliger, den samlede pris og størrelsen på egenbetaling har også betydning. Vær opmærksom på, at alle husstande skal give 4000 kroner i egenbetaling. Man må dog gerne give mere, og dette øger chancen for at få tilskud.

Hvordan kommer man i gang?

I skal gå sammen som naboer og ansøge, hvor én af jer har ansøgerrollen med fuldmagt fra naboerne.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse mere om puljen, og du kan her læse en detaljeret vejledning om processen.Feedback

Sidst opdateret

02.07.2018

Ansvarlig redaktør

Camilla O'Leary