Spring til indhold

Kollektiv trafik

I Holbæk Kommune har du gode muligheder for at komme rundt med kollektiv trafik enten med bus, tog eller flextur.

Den kollektive trafik i kommunen indbefatter flere transportmidler. På denne side kan du få et overblik over køreplaner, stoppesteder, priser og meget andet.

Køreplaner 

Rejseplanen.dk

DOT - Din Offentlige Transport 

Her holder busserne på stationerne

I Holbæk Kommune holder busserne på Holbæk Station og Jyderup Station.

Her kan du se en liste over buslinjer, der kører til folkeskolerne.

 

Se på mobilen hvornår næste bus kørerNår du står ved et stoppested, kan du let få at vide, hvornår næste bus kører.

Send en SMS (alm. sms takst) til 1250 med teksten: S efterfulgt af stoppestedsnavnet (f.eks. Bispehøjen) og få besked om hvornår bussen kører. Stoppestedsnavnet står på topskiltet ved stoppestedet.

Aktuel trafik

I alle busser og tog er der en GPS, der gør, at du kan se, hvor der kører bus og tog lige nu.

Livekort med bus, tog og metro

Trafikken nu

Cykler med i bus og togCykler kan medtages i bus, tog, metro og havnebusser. Der er dog enkelte buslinjer, hvor der ikke kan medtages cykler og i buslinjer, hvor cykler er tilladte, kan der være begrænsning herpå i myldretiden. 
I Holbæk Kommune kan cykler ikke medtages i busserne 555, 585 og 586. 
Der skal betales for at have cyklen med. 

Regler for cykelmedtagning 

Flextur - et supplement til kollektiv trafik

Flextur er et tilbud til alle borgere om at blive kørt fra adresse til adresse mod egen betaling. Det er et supplement til den traditionelle kollektive trafik, især i tyndt befolkede områder.

Holbæk Kommune tilbyder Movia Flextur alle dage mellem kl. 6.00 og 23.00. Du kan bestille en Flextur til det tidspunkt du ønsker.

Få flere informationer på Movia's hjemmeside om Flextur

Det koster Flextur

I Holbæk Kommune køres med den billige kommunetakst på 24 kr. inkl. 10 km. kørsel. Ekstra km. koster 6. kr. pr. km. Kommunetaksen gælder kun ved kørsel internt i kommunen.

I Holbæk by er taksten det dobbelte for intern kørsel i byen.
Information om priser for Flextur i Holbæk by.

Ved kørsel til andre kommuner gælder grundtaksten, som er 36 kr. inkl. 10 km kørsel. Ekstra km koster 6 kr. pr. km., men kører man over 20 km. er prisen 12 kr. pr. km.

Nogle andre kommuner har valgt den dyrere grundtakst også internt i kommunen.

Rabat ved bestilling online: 10 pct. på både taksten og ekstra km.
Rabat til børn under 16 år: Halv takst på både taksten og ekstra km.

Læs mere om priser og betaling.

Sådan bestiller du

Bestil Flextur online - 10 pct. rabat ved bestilling online, på både taksten og ekstra km eller ring til Flextrafiks kundecenter på telefon 70 26 27 27
(åbent hverdage fra kl. 8.00-18.00).

Læs mere om Flextur - folder.

Andre kørselsordninger

Du kan læse mere om andre kørselsordninger på Movia's hjemmeside: "Typer af Flextrafik" - i menuen til venstre på siden.

Hvis du er bevægelseshæmmet og ikke har mulighed for at tage offentlig transport, kan du blive medlem af handicapkørselsordningen.
Læs om Flextrafik - handicapkørsel.

Prisen på Flextur fordobles i Holbæk by

Fra 1. marts 2017 er prisen fordoblet på interne ture i Holbæk by.

Interne flexture, der både starter og slutter i Holbæk by, koster 48 kroner for de første 10 km. Den lave kommunetakst på 24 kroner inklusiv 10 km. fastholdes i landområderne.

Holbæk Kommune opfatter Flextur som et supplement til den kollektive bustrafik og ønsker derfor at bibeholde ordningen af hensyn til blandt andet landområderne. 

Baggrunden for forsøget er, at Holbæk Kommune - som mange andre kommuner - har haft en støt stigende udgift til Flextur. Derfor ophører den lave kommunetakst på interne ture i Holbæk by, hvor der er kollektiv trafik i et dækkende omfang.

Se kort over, hvor der er dobbelttakst på kørsel med Flextur

Læs mere om, hvordan du booker tur med Flextur

Bus-administration

Trafikselskabet Movia har ansvaret for driften af busruterne i kommunen. Tilrettelæggelsen af kørslen koordineres i et samarbejde mellem Movia og Holbæk Kommune og nabokommunerne for at give borgerne en så god busdrift som mulig inden for den økonomiske ramme.

Holbæk Kommune afgiver hvert år 1. maj en bestilling på kommunale buslinjer til Movia med ønsker til det kommende års busdrift. Ændringer træder i kraft i december.

Movia fungerer endvidere som rådgiver for kommunerne ved tilrettelæggelse af busdriften. Det er desuden Movia, der udarbejder de egentlige køreplaner, står for kundeinformationen og har ansvaret for den daglige drift af busserne.

Busadministration for regionale buslinjer hører under Region Sjælland.
I Holbæk Kommune er de regionale buslinjer 420, 490, 520, 540, 555 og 560.

KontaktKontakt

DOT - Din Offentlige Transport

Hvis du har brug for et svar nu og her, kan du ringe ind til DOT på:

Tlf.: 70 15 70 00

Nedenfor har du links til kontaktformularer, hvor du skrive ind og få svar på spørgsmål, du måtte have omkring bus/lokalbane, tog eller metro:

Holbæk Kommune

Forslag til ændringer i busdriften i Holbæk Kommune, kan sendes med e-mail til Holbæk Kommune, Vækst og Bæredygtighed, se kontaktoplysninger i højre spalte. 

Anmeldelser af ødelagt udstyr på stoppesteder (læskærme m.v.) og manglende rengøring eller snerydning sendes til kommunen via Giv et praj, under selvbetjening i højre spalte.

Kør sammen med NaboGO

Når vi kører sammen, bliver det lettere og billigere at komme rundt i kommunen, samtidig med, at vi mindsker CO2-udslippet og lærer hinanden at kende. Derfor har Holbæk Kommune og Movia lavet aftale med NaboGO – en app, som gør det nemt at finde hinanden og køre sammen.

Lige nu er Holbæk Kommune i gang med at udbrede en samkørsels-app i kommunen, som gør det nemt at finde muligheder for samkørsel. App'en hedder NaboGO.

App'en er foreløbigt et tre-årigt projekt, og lige nu kan du melde dig på banen til at blive hjulpet i gang. 

App’en kan bruges i hele kommunen og på tværs af kommuner. Derfor fokuserer vi på at hjælpe 3-4 af kommunens 18 lokalområder, som vil modtage en særlig indsats for, godt i gang. De første områder vil blive udvalgt ud fra interesse og engagement i at få samkørslen til at fungere. Hvis det har vakt din interesse, og du ønsker at få NaboGO til at køre i dit lokalområde, eller du bare gerne vil vide mere, så skriv til idand@holb.dk.  

Sådan kommer du i gang med NaboGO

Fakta om NaboGO-app

I app’en er der oprettet mødesteder, og der kan oprettes flere, hvor folk kører dagligt – ligesom stoppesteder for busser. Personer, der skal køre, kan markere deres rute i app’en, og personer, der ønsker et lift, kan se ruten, klikke hvor de stiger på og få et lift. App’en er ovenikøbet integreret med Rejseplanen, så ruter også vil kunne ses der. 

App’en er gratis at bruge. Kører man med andre, betaler man en fast lav rate til chaufføren via app’en. Kilometertaksten er sat til 1 kr. per kilometer for kilometer 1-10, 0,75 kr. per kilometer for kilometerne 11-20 og 0,5 kr. per kilometer over 20 kilometer. Samkørsel påvirker ikke dit kørselsfradrag, og de faste lave kilometerpriser gør, at 99 % af turene ikke er skattepligtige.

Med NaboGO bliver samkørsel koblet direkte sammen på mobilen, hvor man hurtigt kan se, om man kan køre med én lige i nærheden. I app’en bliver der oprettet lokale NaboGO-stoppesteder, så chauffør og passagerer nemt kan finde hinanden. NaboGO er også koblet sammen med Rejseplanen.

Download app’en i enten Apple Store eller Google Play og opret en brugerprofil. Herefter er du klar til at indtaste dine pendlerture ture til fx arbejde, indkøb eller uddannelse. Du kan også vælge blot at oprette et enkelt lift.

Vedr. forsikring

Bilens lovpligtige ansvarsforsikring dækker objektiv ansvar for personskade for både passagerer i bilen og personer i modpartens bil. Det vil sige, at passagerer i samkørsel altid er dækket, og chauffører altid vil være dækket, hvis der er en anden bil involveret i ulykken. Hvis chaufføren har en ulykkesforsikring eller førerforsikring, vil vedkommende også være dækket ved en soloulykke.

Altså kort og godt: Folk, der kører sammen i bil (med eller uden hjælp af en app), er dækket på nøjagtig samme måde, som de ellers er.

I kan læse mere om den lovpligtige ansvarsdækning på forsikringsguiden.dk.Feedback

Sidst opdateret

11.06.2021

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen

Togforbindelser

DSB
Regionaltog (56)
København - Holbæk - Kalundborg

Lokaltog
Odsherredsbanen (510R)
Holbæk - Nykøbing Sj.

Tølløsebanen (410)
Tølløse - Slagelse

Skolekørsel

Elever har ret til fri befordring til skole, såfremt bestemte kriterier er opfyldt. Se skolekørsel her.