Spring til indhold

Holbæks Vilde-havementorer

Læs mere om Holbæk Kommunes Vilde-havementorer på siden her.

Som Vild Havementor er man en afgørende del af Holbæk Kommunes indsats for den vilde natur, hvor vi hjælper borgerne med at skabe mere liv i haven og i den bynære natur. Sammen gør vi naturen vild, hvor vi bor, ved at skabe bedre levesteder for insekter og dyr.

Opgaver som Vild Havementor

Som uddannet Vild Havementor stiller man sin viden til rådighed for andre ved at arrangere mindst et og gerne flere lokale arrangementer, der skal inspirere endnu flere til at give biodiversiteten et løft. Det kan være, at du viser din vilde have frem, arrangerer guidede ture i lokalområdet for at tjekke biodiversiteten ud, eller at I sammen laver kvashegn og insekthoteller.

Som Vild Havementor er man med til at øge sine naboers viden om de små, men vigtige tiltag, der kan skabe mere vild natur, der hvor vi bor og lever.

Vi mødes i netværket hjemme i hinandens haver og holder kontakte løbende.

Vær med til at holde kontakten i netværket Vild med vilje Holbæk Kommune


Kursus

Vil du være Vild-havementor, får du et spændende halvdags-kursus, hvor du bliver klædt godt på til at gå forrest og skabe biodiversitet og mere liv i haven og den bynære natur.

På kurset får du samtidig redskaberne til at arrangere fælles indsatser i dit lokalområde for at gøre naturen vild, hvor du bor.

Samtidig bliver du en del af et netværk af Vild-havementorer i Holbæk Kommune, hvor I sammen kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden. Når du har fuldført kurset, får du et flot kursusbevis.

Efter kurset følger vi op med mulighed for netværk og andre aktiviteter indenfor vild natur og bæredygtighed. Yderligere info følger på kursusdagen.

Hvornår?

OBS:
Kurserne den 8. maj og30. maj 2023 på Brorfelde Observatorium er desværre aflyst.


Vi planlægge nye kurser for både nye og gamle havementorer i sensommeren 2023.
Har du spørgsmål til havementorordningen, så send en mail til maisu@holb.dkFeedback

Sidst opdateret

02.05.2023

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen

Vi er VILDE partnere

Læs om Vild Med Vilje

Vi har et netværk for interesserede i Vild Med Vilje, omlægger driften på en række arealer, der er foreslået af borgerne og deltager i vidensdeling og kurser.

Holbæk er med i Danmarks Vildeste Kommune

Holbæks vilde landkort

Vil du hjælpe med at pleje naturen?

Holbæk Kommune har en trailer med professionelt grej til at pleje stier, naturarealer og grønne områder.

Du kan låne Grejtraileren og hjælpe med at pleje naturen.

Læs mere om mulighederne ved at klikke her