Spring til indhold

Holbæks Vilde-havementorer

Er du vild med naturen og har du lyst til at lære fra dig? Så bliv en af Holbæk Kommunes Vilde-havementorer.

Som Vild-havementor bliver du en afgørende del af Holbæk Kommunes indsats for den vilde natur, hvor vi hjælper borgerne med at skabe mere liv i haven og i den bynære natur. Sammen gør vi naturen vild, hvor vi bor, ved at skabe bedre levesteder for insekter og dyr.

Vil du være Vild-havementor, får du et spændende halvdagskursus, hvor du bliver klædt godt på til at gå forrest og skabe biodiversitet og mere liv i haven og i den bynære natur.

På kurset får du samtidig redskaberne til at arrangere fælles indsatser i dit lokalområde for at gøre naturen vild, hvor du bor.

Samtidig bliver du en del af et netværk af Vild-havementorer i Holbæk Kommune, hvor I sammen kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden. Når du har fuldført kurset, får du et flot kursusbevis.

Se indslag om Holbæks Vilde-havementorer i TV2 Øst

Din opgave som Vild-havementor

Som uddannet Vild-havementor stiller du din viden til rådighed for andre ved at arrangere mindst et og gerne flere lokale arrangementer, der skal inspirere endnu flere til at give biodiversiteten et løft. Det kan være, at du viser din vilde have frem, arrangerer guidede ture i lokalområdet for at tjekke biodiversiteten ud, eller at I sammen laver kvashegn og insekthoteller.

Som Vild Have-mentor skal du være med til at give alle danskere en viden om de små, men vigtige tiltag, der kan skabe mere vild natur, der hvor vi bor og lever.

Kurset er for alle, hvad enten du er helt ny i det vilde eller du har megameget erfaring.

Hands-on workshop

Efter kurset følger vi op med en hands-on workshop for de interesserede. Vi mødes i en af jeres haver, og sammen med vild-havekonsulent Signe Schrøder gennemgår vi haven for de elementer, der understøtter den vilde natur. Yderligere info følger på kursusdagen.

Hvornår?

Der har været to kurser i efteråret 2021, og to kurser blev afholdt i foråret 2022. Næste kursus er ikke planlagt endnu.

Tilmelding

Næste kursus er ikke planlagt endnu.

Har du spørgsmål til havementorordningen, så send en mail til dkvild@holb.dk 

Det med småt

Kurset er gratis, men du skal bo i Holbæk Kommune, og da der er et begrænset antal pladser (og rift om dem), tager vi et no-show gebyr på 350 kr., hvis du ikke dukker op uden at melde afbud mindst 48 timer før.
Ved at tilmelde dig kurset accepterer du at modtage yderligere information fra projektgruppen og at få nyheder fra kommunen om vild natur. Du kan til enhver tid afmelde dig mailinglisten igen.     Feedback

Sidst opdateret

24.06.2022

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen

Vi er VILDE partnere

Læs om Vild Med Vilje

Vi har et netværk for interesserede i Vild Med Vilje, omlægger driften på en række arealer, der er foreslået af borgerne og deltager i vidensdeling og kurser.

Holbæk er med i Danmarks Vildeste Kommune

Holbæks vilde landkort

Vil du hjælpe med at pleje naturen?

Holbæk Kommune har en trailer med professionelt grej til at pleje stier, naturarealer og grønne områder.

Du kan låne Grejtraileren og hjælpe med at pleje naturen.

Læs mere om mulighederne ved at klikke her