Spring til indhold

Kør sammen med Nabogo

Når vi kører sammen, bliver det lettere og billigere at komme rundt i kommunen, samtidig med, at vi mindsker CO2-udslippet og lærer hinanden at kende. Derfor har Holbæk Kommune og Movia lavet aftale med Nabogo – en app, som gør det nemt at finde hinanden og køre sammen.

Lige nu er Holbæk Kommune i gang med at udbrede en samkørsels-app i kommunen, som gør det nemt at finde muligheder for samkørsel. App'en hedder Nabogo.

App'en er foreløbigt et tre-årigt projekt.

App’en kan bruges i hele kommunen og på tværs af kommuner. Fokus har i første omgang været på unge på ungdomsuddannelserne, der har taget godt imod appen. Til efteråret er det hensigten at udbrede brugen på kommunens administrative arbejdspladser. Flere af kommunens 18 lokalområder har vist interesse for at lave en særlig indsats for at komme i gang i deres eget område. Hvis det har vakt din interesse, og du ønsker at få Nabogo til at køre i dit lokalområde, eller du bare gerne vil vide mere, så skriv til idand@holb.dk.  

Sådan kommer du i gang med Nabogo

Fakta om Nabogo-app

I app’en er der oprettet mødesteder, og der kan oprettes flere, hvor folk kører dagligt – ligesom stoppesteder for busser. Personer, der skal køre, kan markere deres rute i app’en, og personer, der ønsker et lift, kan se ruten, klikke hvor de stiger på og få et lift. App’en er ovenikøbet integreret med Rejseplanen, så ruter også vil kunne ses der. 

App’en er gratis at bruge. Kører man med andre, betaler man en fast lav rate til chaufføren via app’en. Kilometertaksten er sat til 1 kr. per kilometer for kilometer 1-10, 0,75 kr. per kilometer for kilometerne 11-20 og 0,5 kr. per kilometer over 20 kilometer. Samkørsel påvirker ikke dit kørselsfradrag, og de faste lave kilometerpriser gør, at 99 % af turene ikke er skattepligtige.

Med Nabogo bliver samkørsel koblet direkte sammen på mobilen, hvor man hurtigt kan se, om man kan køre med én lige i nærheden. I app’en bliver der oprettet lokale Nabogo-stoppesteder, så chauffør og passagerer nemt kan finde hinanden. Nabogo er også koblet sammen med Rejseplanen.

Download app’en i enten Apple Store eller Google Play og opret en brugerprofil. Herefter er du klar til at indtaste dine pendlerture ture til fx arbejde, indkøb eller uddannelse. Du kan også vælge blot at oprette et enkelt lift.

Vedr. forsikring

Bilens lovpligtige ansvarsforsikring dækker objektiv ansvar for personskade for både passagerer i bilen og personer i modpartens bil. Det vil sige, at passagerer i samkørsel altid er dækket, og chauffører altid vil være dækket, hvis der er en anden bil involveret i ulykken. Hvis chaufføren har en ulykkesforsikring eller førerforsikring, vil vedkommende også være dækket ved en soloulykke.

Altså kort og godt: Folk, der kører sammen i bil (med eller uden hjælp af en app), er dækket på nøjagtig samme måde, som de ellers er.

I kan læse mere om den lovpligtige ansvarsdækning på forsikringsguiden.dk.Feedback

Sidst opdateret

07.06.2022

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen