Hvad kan jeg gøre allerede nu?

Hvis du har rensekrav på din ejendom, og din renseløsning skal forbedres, behøver du ikke at vente med at lave en ny renseløsning, til du modtager et påbud. Du kan gå i gang allerede nu.
Beplantet filteranlæg

Der vil komme krav om forbedret spildevandsrensning på min ejendom

Du behøver ikke vente på, at kommunen giver dig et påbud. Du kan lave en forbedret løsning til allerede nu, hvis du kan se:

• at der er rensekrav på din ejendom,
  • at din nuværende renseløsning ikke lever op til kravet, og
  • at du udleder spildevand til et vandløb, hvor der er krav om god økologisk tilstand (målsat område).

Hvorfor gøre det før jeg får et påbud?

Der kan være mange gode grunde til at gå i gang, før du modtager et påbud fra kommunen. Hvis du for eksempel alligevel skal have udført gravearbejde på din ejendom, kan der være en besparelse og mindre gene ved at få lavet en ny renseløsning i samme omgang.

Det kan også være, at du ganske enkelt ikke vil belaste vandmiljøet med dit spildevand.

Eller også kan det være, at du bare gerne vil have det overstået.

Hvad gør jeg, hvis jeg vil lave forbedret renseløsning nu?

Du kan starte med at læse her på siden om de forskellige renseløsninger og derefter tage kontakt til en eller flere autoriserede kloakmestre.

Du skal altid huske, at før du starter et kloakprojekt, skal du søge kommunen om tilladelse til at etablere anlægget. For nærmere oplysninger, se Ansøgning og Færdigmelding, under fanen: Faseguide - du har fået et påbud, ved at trykke på teksten, her.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, du ikke kan finde svar på her på hjemmesiden, er du velkommen til at kontakte Holbæk Kommunes spildevandsteam via spildevand@holb.dk eller på telefon 72 36 82 37.

31.10.2019

Marie Jørgensen