Spring til indhold

COVID-19 test og Coronapas

Her kan du få mere viden om, hvordan og hvor du kan blive testet for COVID-19 i Holbæk Kommune. Nederst på siden kan du læse lidt om Coronapas.

Teststederne er åbne hele påsken.

PCR-test (i halsen)

PCR-test foregår ved Region Sjællands testcenter på Rebslagervej 15, 4300 Holbæk. Åbent alle dage kl. 7.30-22.00.

Husk du skal bestille tid via www.coronaprover.dk. Brug denne PCR-test, hvis du fx er nær kontakt til en smittet eller har symptomer, som kunne være COVID-19.

Kviktest (i næsen)

Kviktest kræver ikke tidsbestilling og bliver nu foretaget med den ny og mildere testmetode. Du får typisk svar efter ca. 15-30 min.

Brug hurtigtest, hvis du ikke har symptomer, ikke er nær kontakt og er over 6 år.

Kom gerne i god tid. Dørene lukkes ca. 15-30 min. før (er afhængig af, hvor mange der står i kø).

Holbæk: Musikhus Elværket, Gasværksvej, 4300 Holbæk.
Åbent mandag-fredag kl. 6.00-23.30 og lørdag-søndag kl. 8.00-20.00.

Jyderup: Skarridsøsalen, Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup
Åbent mandag-lørdag, kl. 9.00-19.00.

Tølløse: Tølløse Hallen, Sportsvej 2, 4340 Tølløse
Åbent mandag-søndag, kl. 9.00-19.00.

Svinninge: Svinninge Forsamlingshus, Hovedgaden 97, 4520 Svinninge
Åbent mandag-søndag, kl. 9.00-19.00.

Regstrup: Vommevad Forsamlingshus, Søstrupvej 82, 4420 Regstrup
Åbent mandag-fredag og søndag, kl. 9.00-19.00.

Orø: Orø Hallen, Brøndevej 15, 4305 Orø
Åbent tirsdag og torsdag kl. 17.00-19:00 samt lørdag kl. 10.00-12.00.

Du kan læse mere om kvikteststederne på Falcks hjemmeside.

Husk

  • Husk, at du skal bruge mundbind, når du ankommer til testcentret.
  • Du skal medbringe ID i form af sundhedskort, kørekort eller pas.
  • Efter testen får du informationsmateriale om, hvordan du skal forholde dig, hvis du er smittet med COVID-19.
  • Børn på 6+ år kan få lavet en hurtigtest. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge. Børn skal selv kunne medvirke til testen.

Læs Sundhedsstyrelsens guide om, hvornår du skal testes

Læs mere om test på Region Sjællands hjemmeside

Coronapas

Fra ultimo marts vil appen ”MinSundhed” fungere som et funktionelt, men simpelt coronapas. Ultimo maj forventes en mere avanceret og brugervenlig app at blive lanceret.

Coronapas er en central del af genåbningen af samfundet. Derfor skal du kunne dokumentere, hvis du fx vil til frisør el.lign., at du er testet negativ for COVID-19, tidligere har været testet positiv eller er færdig-vaccineret.

Det kan du gøre på følgende måder:

  • Ved fremvisning af en negativ test i form af en PCR-test eller en antigentest (lyntest). Testen må ikke være ældre end 72 timer. Du kan finde dit negative testsvar i appen 'MinSundhed' eller på www.sundhed.dk, eller du kan få dokumentation for en negativ antigentest hos en privat testudbyder.
  • Ved fremvisning af en positiv test, der skal være foretaget inden for de seneste 2-12 uger for at være gyldig som dokumentation.
  • Ved fremvisning af et coronapas for COVID-19 test. Det kan ses på www.sundhed.dk, hvis du er testet negativ med en PCR-test. Et coronapas for COVID-19 test forventes klar i appen 'MinSundhed' i midten af april.
  • Ved fremvisning af coronapas for COVID-19 vaccination. Det kan ses på sundhed.dk og i MinSundhed, når du er færdigvaccineret. Din vaccination vil være gyldig som dokumentation fra 2 uger efter, du har fået den afsluttende vaccinedosis.
  • Ved fremvisning af et fysisk dokument for, at du er færdigvaccineret. Det bliver sendt til borgere, der er fritaget for digital adgang, fra den 9. april.

Du kan hente "MinSundhed" i App Store (iOS iPhone) og i Google Play (Android), så du kan installere den på din smartphone.

Coronapasset skal vise, om borgeren er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ indenfor 72 timer (både PCR- og antigen-test). Børn under 15 år vil være undtaget. Færdig-vaccinerede borgere, der ikke anvender de digitale løsninger, skal have en let adgang til at dokumentere deres vaccination. Det kan fx sikres ved, at vaccinationspasset tilsendes med fysisk post efter gennemført vaccinationsforløb. Ligeledes skal borgere, der ikke anvender de digitale løsninger, kunne anvende fysisk dokumentation for en negativ test.

Ny telefonservice

Fra d. 15. april kan færdigvaccinerede borgere ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas, hvis de har behov for det.

Konkret skal du ringe til supporten på telefonnr. 44 22 77 74 og oplyse dit CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og du vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

Telefonservicen skal ses som supplement til løsningen, hvor vaccinationspasset sendes automatisk til færdigvaccinerende borgere, der er fritaget fra digital post.

Sådan bruger du coronapasFeedback

Sidst opdateret

11.05.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin