Spring til indhold

Jyderup

I den vestlige del af kommunen ligger Jyderup. Her kan du nyde den smukke natur, deltage i spændende aktiviteter og blive en del af det lokale fællesskab.

Skole og dagtilbudI Jyderup er der både skole, dagplejere og to børnehuse. 

Børnehuse i Jyderup

Børnehuset Galaxen, der åbnede i 2016, består af to vuggestuegrupper, seks børnehavegrupper og en legestue til dagplejen. Børnehuset lægger vægt på at alle børn tilhører en lille overskuelig gruppe, og samtidig lærer de store børn at tage hensyn til de mindre når alle spiser morgenmad i vuggestuens fællesrum. 

Børnehuset Sølyst har to, vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper, hvoraf den ene er en skovgruppe. Børnehuset holder til ved Jyderups boldbaner, som det -sammen med en nærliggende skov- benytter flittigt. 

Flere dagplejere holder desuden til i Jyderup. 

Læs om Galaxen, Sølyst og Jyderups dagplejere.

Jyderup skole

Jyderup skole rummer knap 500 elever mellem 0. og 9. klasse. Skolen har fokus på læring, digitalisering og bevægelse.
Det betyder blandt andet, at skolen bruger flere læringsmetoder og tilbyder læsevejleder på alle klassetrin.

Skolen har flere traditioner, heriblandt julebanko, fællessang og den årlige "sjovdag", sidste skoledag inden ferien, hvor ingen på forhånd ved, hvad der skal ske. 

Læs mere om Jyderup skole.

NaturStår man af toget på Jyderup Station er der kun få minutters gang til Skarresø og de store skove, der omkranser den smukke sø. På turen rundt om Skarresø kan du støde på en ellesump og ruiner af den gamle borg Skarresholm.

Eller hvad med en tur på Jyderupstien, hvor du kan opleve "Vestsjællands grønne hjerte"? Du kan også lufte din bedste ven i hundeskoven.

Syd for byen i det kuperede istidslandskab findes Naturpark Åmosen, hvor der er blandt meget andet er mulighed for at sove i shelter. 

Læs mere om Skarresø og Åmosen her.

SportHvis du er glad for at røre dig, er der gode muligheder i Jyderup uanset alder. Listen er lang over de sportsklubber og foreninger, der har til huse i Jyderup hallen.

Du kan for eksempel spille badminton, håndbold, fodbold og floorball. Du kan også stå på rulleskøjter eller blive medlem af bridgeklubben. 

Læs mere om hallen her.

Foreninger og lokalforumEt rigt foreningsliv blomstrer i Jyderup. Der er blandt meget andet klubber for billard, løb, svømning og gymnastik. Du kan også blive en del af fællesskabet hos spejderne.

Læs mere om foreningerne her.

Byen har også et lokalforum. Her er det lokale demokrati og arbejdet med at fastholde og udvikle Jyderup som en aktiv by i fokus.

Læs mere om Jyderup lokalforum her.Feedback

Sidst opdateret

01.12.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin