Spring til indhold

Pris for socialt ansvar

Prisen for socialt ansvar uddeles én gang om året til en virksomhed i Holbæk Kommune, der har taget et særligt socialt ansvar for borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Prisen for socialt ansvar uddeles for første gang den 28. marts 2023 på Holbæk Kommunes jobmesse, som afholdes i BOXEN. Prisen gives til en virksomhed i Holbæk Kommune, som har taget et særligt socialt ansvar for borgere på kanten af arbejdsmarkedet, sådan at de kan få fodfæste. 

Hvem kan modtage prisen?

Procedure for indstilling følger senest primo januar 2023.

Formålet med prisen

Formålet med prisen for socialt ansvar er at få de gode historier frem i lyset om virksomheder, der kobler forretning med socialt ansvar samt at inspirere andre virksomheder til at gøre det samme.

Mange virksomheder i Holbæk Kommune gør allerede en stor forskel for borgerne. De ansætter flygtninge, ikke-vestlige borgere, unge på kanten af arbejdsmarkedet og andre udsatte borgere, der har behov for en ekstra chance og et selvtillidsløft.

Når virksomheder imødekommer borgere med forskellige behov og inkluderer dem i et arbejdsfællesskab, betyder det alverden for borgeren selv og for at mindske uligheden i samfundet.

Det betaler sig at tage et socialt ansvar

Undersøgelser viser, at virksomheder med en tydelig social ansvarlig profil har lettere ved at tiltrække nye kunder og medarbejdere samt at medarbejdernes engagement, tryghed og sammenhold styrkes. 

Arbejdskraften bliver sparsom de kommende år, så ved at åbne op for rummelig rekruttering og sætte social ansvarlighed på dagsordenen, er virksomheden også med til at sikre arbejdsstyrken i fremtiden.

Vil du gøre en forskel for ledige borgere?

Vil du høre mere om, hvordan din virksomhed kan gøre en forskel? Så er du velkommen til at kontakte Holbæk Kommune, Virksomhedsservice på telefon 72363131 eller sende en e-mail til projektleder Elin Birk på telefon 72362672 - e-mail elbir@holb.dk

 Feedback

Sidst opdateret

28.11.2022

Ansvarlig redaktør

Marianne Staby Frost