Spring til indhold

Tema: 60+ senioraktiviteter

Prognoserne for befolkningsfremskrivninger viser, at der i Holbæk Kommune hvert år kommer ca. 800 nye borgere i alderen 60+ år.

Prognoserne for befolkningsfremskrivninger viser, at der i Holbæk Kommune hvert år kommer ca. 800 nye borgere i alderen 60+ år. Det bevirker et behov for egnede tilbud og faciliteter for denne aldersgruppe. Derfor er det naturligt, at der i alle temaer og indsatser også tænkes aktivt i, hvordan denne aldersgruppe får mulighed for at deltage.

Motion er godt for folkesundheden, så jo flere motionsaktive vi kan få i denne aldersgruppe, jo bedre for den generelle folkesundhed.

Hvor gør vi det godt i forvejen?

Badminton i dagtimerne er et eksempel på en lokal forening, hvor der er særligt fokus på denne aldersgruppe. Her spilles der badminton midt på dagen, hvor der er faciliteter til rådighed, der ellers ikke anvendes i så høj grad. Foreningen vil arbejde for at endnu flere 60+ seniorer får mulighed for at få adgang til relevante motionstilbud.

Holbæk Bordtennisklub har etableret en seniorafdeling (BAT60), hvor de har fået langt over 100 nye medlemmer på bare ét år.

Hvad kunne vi ellers gøre?

Vi kunne eksempelvis etablere samarbejder mellem skoler, institutioner og ældrecentre, etablere tilbud til inaktive mænd, aktivere seniorer som frivillige ressourcer i foreningslivet og skabe grundlag for bedre udnyttelse af ledig halkapacitet i dagtimerne.

Hvem vil vi gerne gøre det for - og hvor henne?

Vi vil gerne hjælpe med at aktivere seniorer og inaktive mænd i samarbejde med Ældre Sagen og patientforeninger. Det vil vi gøre med aktivitetstilbud i naturen, i foreningslivet om på skoler og institutioner.

Nye tiltag under Bevæg dig for livet

Ingen nye tiltag er sat i værk endnu.

 

Tilbage til Bevæg dig for livet i Holbæk Kommune

 Feedback

Sidst opdateret

26.06.2020

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard

Søg puljemidler

Find forening i Fritidsportalen