Spring til indhold

Æblerovsruten på Tuse Næs

Turlandet Tuse Næs har skabt en rute kaldet Æblerovsruten. Her kan du nyde den skønne natur og samtidig gå på æblerov.
06.05.2021

Tanken er, at der langs veje, stier og skove skal plantes træer, så man om foråret kan vandre eller cykle langs blomstrende æbletræer og om efteråret kan forsøde sin tur med en frugt: et tilladt æblerov. De fleste af æbletræerne er nyplantede, så det er endnu ikke den store høst, man skal satse på, men nærmere den lille fornøjelse. Ruten er under udvikling, da der jævnligt plantes nye træer. Indtil nu er der plantet 54 æbletræer. Æbletræerne er afmærket med et tydeligt tegn – så du kan se, det er tilladt at spise af dem. Alle æblesorterne på ruten har et lille skilt, hvor du kan læse æblets navn og historie. Vi har udgivet et kort over ruterne og beskrivelsen af alle sorterne findes på bagsiden.

Det er ikke tilfældigt, at vi kan fejre æblefestival på Tuse Næs. Vi har to fine æbleplantager her og et æblemosteri. Halvøen Tuse Næs har nemlig det helt rette klima til frugtavl. Omgivet af vand til tre sider og beskyttet af fastlandet har Næsset den lange efterårsvækst, hvor æblerne opnår deres fulde aroma. Ideen til Æblerovsruten opstod af vores Æblefestivaler.

Vi fejrer hvert år æblet på Tuse Næs med en stor ÆBLEFESTIVAL. I år er det den tiende, som vi holder den 2. og 3. oktober 2021.

 

Lokalområde

 Tuse Næs

 

Tema

Natur, lokal

 

Kontaktperson

Alice Faber, Turlandet Tuse Næs, alicegfaber@gmail.comFeedback

Sidst opdateret

14.06.2021

Ansvarlig redaktør

Catharina Petersen