Spring til indhold

Lokalt nyhedsprojekt

Et toårigt projekt undersøgte hvordan borgerne i lokalområderne får relevante nyheder fra kommunen.

Hvilke nyheder vil du som borger i et lokalområde gerne have fra kommunen? Og hvordan? Disse spørgsmål var omdrejningspunktet for et lokalt nyhedsprojekt, der startede i januar 2020 og kørte i to år.

Projektet fokuserede på, hvilke informationer og nyheder borgerne i Mørkøv, i Regstrup og på Tuse Næs efterspørger fra kommunen - og hvordan disse bedst formidles til lokalområderne. Baggrunden var, at Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne gerne ville sikre, at lokalområderne får relevante nyheder fra kommunen.  

- Den direkte information skal forhindre, at borgerne oplever, at kommunen træffer beslutninger uden at give dem besked. Vi kan for eksempel opleve, at et lokalområde sent i en proces bliver opmærksom på, at politikerne har planer for deres område. Ved at målrette nyhederne kan vi starte dialogen tidligere, så der ikke opstår rygter og misforståelser. Det er et forsøg på at styrke dialogen og dermed det lokale demokrati, siger Lars Qvist, der er formand for Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne.

Nyheder via forskellige medier

Projektet startede i januar 2020 med en undersøgelse af, hvilke nyheder, de tre lokalområder efterspørger fra kommunen. På baggrund af det, har borgerne siden maj modtaget nyheder fra kommunen via tre forskellige platforme. 

De tre forskellige platforme som nyhederne kommer ud på, er i Mørkøv områdets infoskærme, der blandt andet er placeret i Brugsen, i Mørkøv Hallen og i Mørkøv Kino. I Regstrup er det de to facebookgrupper "Lokalforum Regstrup" og "Os fra 4420 Regstrup". Og på Tuse Næs er det appen MinLandsby, som man gratis kan downloade på sin telefon.

Derudover er der lavet en underside på holbaek.dk for hvert af kommunens 18 lokalområder. De bliver opdateret i dialog med borgerne med blandt andet aktiviteter og kendetegn ved de forskellige områder.

- Jeg håber, folk vil læse med og give feedback, så vi undervejs kan gøre nyhederne så vedkommende som muligt. Og så vi, når projektet slutter, er helt skarpe på, hvordan vi bedst får relevante nyheder ud til lokalområderne, siger Lars Qvist.

 

Læs nogle af evalueringsresultaterne herFeedback

Sidst opdateret

19.04.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin