Spring til indhold

Jyderup handleplan

Et gensidigt ønske om samarbejde mellem Jyderup og Holbæk Kommune har ført til en handleplan for byens udvikling. Handleplanen drejer sig om turisme, ejendomme samt by- og boligudvikling.

I Jyderup er der tradition for et større foreningsliv og aktive borgere. Selv de mest ihærdige ildsjæle kan have brug til sparring og hjælp, når projekter bliver mange og store. Det oplevede Jyderup, der i 2017 kontakt Holbæk Kommune for at høre om et samarbejde.

En dialog om fremtidens Jyderup begyndte, og i 2017 besluttes det daværende byråd ved at få udarbejdet og samlet håndteringsplan for byen.

Idékatalog

I juni 2018 blev handleplanen færdig. Den indeholder beskrivelser af idéer til konkrete udviklingsprojekter under temaerne; turisme, ejendomme, samt by og-boligudvikling.

Udviklingsprojekter er udarbejdet i et unikt samarbejde. Ildsjæle, politikere og kommunale medarbejdere har arbejdet tæt sammen i forskellige grupper. Resultatet af gruppernes arbejde blev samlet i en handleplan.

Idéerne blev politisk vurderet og prioriteret og flere projekter fik økonomisk støtte, og ressourcer til at gøre idéer til virkelighed. Projekterne er i fuld gang og der er blandt andet et projekter, der handler om det tidligere rådhus, attraktive byrum og en grøn bymidte.

Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne har siden sin oprettelse være engageret i Jyderup handleplan og deltager i samarbejdet om udvikling.

Du kan læse hele Jyderup Handleplan på dette link .

Følg med

Du kan følge med i processer om Jyderup nedenfor. Der arbejdes med tre delprojekter. Det er "Ny Anvendelse af rådhuset", "Attraktive Byrum" og "Grøn Bymidte".

Ny anvendelse af Rådhuset

Det gamle rådhus i hjertet af Jyderup har et stort potentiale til at danne rammerne om nye og eksisterende aktiviteter i bymidten

Attraktive byrum

Der har været et ønske om, at byrummene i Jyderup skal gøres mere multifunktionelle og dermed mere attraktive

Grøn bymidte

Jyderup er en by fyldt med natur, hvilket også skal kunne ses i bymidten. Derfor arbejdes der for en grøn bymidte i et af handleplanens delprojekter


Feedback

Sidst opdateret

15.01.2024

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen