Spring til indhold

Lokalt nyhedsprojekt

Et toårigt projekt skal sørge for, at borgerne i lokalområderne får de relevante nyheder fra kommunen.

Hvilke nyheder vil du som borger i et lokalområde gerne have fra kommunen? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for et lokalt nyhedsprojekt, der startede i januar 2020 og kører i to år.

Projektet fokuserer på, hvilken information, borgerne i Mørkøv, Regstrup og på Tuse Næs efterspørger fra kommunen, og hvordan vi bedst får dem ud. Baggrunden er at Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne (PULO) gerne vil sikre, at lokalområderne får relevante nyheder fra kommunen.  

"I første omgang handler det om at finde ud af, hvilke nyheder, borgerne i de tre lokalområder gerne vil have fra kommunen. Og fra maj måned begynder jeg så at producere nyheder til de tre lokalområder på tre forskellige platforme for at finde ud af, hvad der giver bedst mening," fortæller kommunikationsmedarbejder Line Weldingh, der er tovholder på projektet.

Nyheder via forskellige medier

De tre forskellige platforme som nyhederne kommer ud på, er i Mørkøv områdets infoskærme, der blandt andet er placeret i Brugsen, i Mørkøv Hallen og i Mørkøv Kino. I Regstrup er det de to facebookgrupper "Lokalforum Regstrup" og "Os fra 4420 Regstrup". Og på Tuse Næs er det app’en MinLandsby, som man gratis kan downloade på sin telefon.

Derudover er der lavet en underside på holbaek.dk for hvert af kommunens 18 lokalområder. De bliver opdateret i dialog med borgerne med blandt andet aktiviteter og kendetegn ved de forskellige områder.

Forud for det undersøger vi, hvilke nyheder, de tre lokalområder efterspørger gennem en spørgeskemaundersøgelse og interview med lokale borgere.

Undersøgelse skal sikre relevante nyheder

Spørgeskemaundersøgelsen er afsluttet, og så snart det er muligt, afholdes der fokusgruppeinterview i Mørkøv, Regstrup og Tuse Næs. Medlemmerne af fokusgruppen mødes med Line og en lille håndfuld andre deltagere fra deres lokalområde og taler om, hvilke nyheder fra kommunen, der er relevante for dem. I løbet af de to år, projektet varer, vil der i alt være tre møder. 

Spørgeskemaet og fokusgrupperne skal sikre at det er relevante nyheder, der havner på Facebook, på infoskærmene eller i appen.

"Jeg glæder mig til at blive klogere på, hvad der interesserer beboerne i de tre områder, så vi om to år har en god idé om, hvordan vi bedst får relevante lokale nyheder ud til borgerne," siger Line.

Vil du vide mere? Eller har du som borger i et af Holbæks 15 øvrige lokalområder idéer til, hvordan dit lokalområde skal repræsenteres på holbaek.dk ?

Så kontakt kommunikationsmedarbejder Line Weldingh på linwe@holb.dk eller tlf. 72 36 88 67. Feedback

Sidst opdateret

15.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin