Spring til indhold

Lokalt nyhedsprojekt

Et toårigt projekt skal sørge for, at borgerne i lokalområderne får de relevante nyheder fra kommunen.

Hvilke nyheder vil du som borger i et lokalområde gerne have fra kommunen? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for et lokalt nyhedsprojekt, der startede i januar 2020 og kører i to år.

Projektet fokuserer på, hvilke informationer og nyheder borgerne i Mørkøv, i Regstrup og på Tuse Næs efterspørger fra kommunen - og hvordan disse bedst formidles til lokalområderne. Baggrunden er at Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne gerne vil sikre, at lokalområderne får relevante nyheder fra kommunen.  

- Den direkte information skal forhindre, at borgerne oplever, at kommunen træffer beslutninger uden at give dem besked. Vi kan for eksempel opleve, at et lokalområde sent i en proces bliver opmærksom på, at politikerne har planer for deres område. Ved at målrette nyhederne kan vi starte dialogen tidligere, så der ikke opstår rygter og misforståelser. Det er et forsøg på at styrke dialogen og dermed det lokale demokrati, siger Lars Qvist, der er formand for Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne.

Nyheder via forskellige medier

Projektet startede i januar med en undersøgelse af, hvilke nyheder, de tre lokalområder efterspørger fra kommunen. På baggrund af det, har borgerne siden maj modtaget nyheder fra kommunen via tre forskellige platforme. 

De tre forskellige platforme som nyhederne kommer ud på, er i Mørkøv områdets infoskærme, der blandt andet er placeret i Brugsen, i Mørkøv Hallen og i Mørkøv Kino. I Regstrup er det de to facebookgrupper "Lokalforum Regstrup" og "Os fra 4420 Regstrup". Og på Tuse Næs er det appen MinLandsby, som man gratis kan downloade på sin telefon.

Derudover er der lavet en underside på holbaek.dk for hvert af kommunens 18 lokalområder. De bliver opdateret i dialog med borgerne med blandt andet aktiviteter og kendetegn ved de forskellige områder.

- Jeg håber, folk vil læse med og give feedback, så vi undervejs kan gøre nyhederne så vedkommende som muligt. Og så vi, når projektet slutter, er helt skarpe på, hvordan vi bedst får relevante nyheder ud til lokalområderne, siger Lars Qvist.

Løbende input til projektet

Vil du vide mere? Har du input til projektet? Eller har du som borger i et af Holbæks 15 øvrige lokalområder idéer til, hvordan dit lokalområde skal repræsenteres på holbaek.dk? Du har mulighed for løbende at komme med dine input til projektet. 

Kontakt kommunikationskonsulent Feline Nørgaard Badstue på feba@holb.dk, eller brug formularen herunder.

Bidrag med din mening til projektetFeedback

Sidst opdateret

02.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin