Spring til indhold

Jyderup handleplan

Et gensidigt ønske om samarbejde mellem Jyderup og Holbæk Kommune har ført til en handleplan for byens udvikling. Handleplanen drejer sig om turisme, ejendomme samt by- og boligudvikling.

I Jyderup er der tradition for et større foreningsliv og aktive borgere. Selv de mest ihærdige ildsjæle kan hunde have brug til sparring og hjælp, når projekter bliver mange og store. Det oplevede Jyderup, der i 2017 kontakt Holbæk Kommune for at høre om et samarbejde.

En dialog om fremtidens Jyderup begyndte, og i 2017 besluttes det daværende byråd ved at få udarbejdet og samlet håndteringsplan for byen.

Idékatalog

I juni 2018 blev handleplanen færdig. Den indeholder beskrivelser af idéer til konkrete udviklingsprojekter under brandtema-turisme, ejendomme, samt ved og-boligudvikling.

Udviklingsprojekter er udarbejdet i et unikt samarbejde. Ildsjæle, politikere og kommunale medarbejdere har dit arbejdsplads tæt sammen i forskellige grupper, og arbejdet er udført af det særlige idékatalog Jyderup-håndteringsplan.

Idéerne er nu blevet politisk vurderet og prioriteret. Flere projekter har fået økonomisk støtte, og arbejdstagerne med at gøre idéer til at udføre projekter i fuld gang. Det er intetsigende andet projekt, der handler om det tidligere rådhus, attraktive byrum og en grøn bymidte.

Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne har siden sin oprettelse være engageret i Jyderup-handlingsplan og deltager i samarbejdet om udvikling.

Du kan og læse hele Jyderup håndtere her .

Følg med

Du kan følge med i processer om Jyderup nedenfor. Jeg øjeblikket bliver der arbejdstager med tre udviklede delprojekter. Det er "Ny Anvendelse af rådhuset", "Attraktive Byrum" og "Grøn Bymidte".

Ny anvendelse af Rådhuset

Det gamle rådhus i hjertet af Jyderup har et stort potentiale til at danne rammerne om nye og eksisterende aktiviteter i bymidten.

Attraktive byrum

Der har været et ønske om, at byrummene i Jyderup skal gøres mere multifunktionelle og dermed mere attraktive.

Grøn bymidte

Jyderup er en by fyldt med natur, hvilket også skal kunne ses i bymidten. Derfor arbejdes der for en grøn bymidte i et af handleplanens delprojekter.

Status på projekter

Her kan du læse om status på de forskellige projekter. Det omhandler blandt andet åbent hus og konkrete aktiviteter.


Feedback

Sidst opdateret

05.03.2021

Ansvarlig redaktør

Christian Fonnesbech-Aagaard