Spring til indhold

Jyderup handleplan

Et gensidigt ønske om samarbejde mellem Jyderup og Holbæk Kommune har ført til en handleplan for byens udvikling. Handleplanen drejer sig om turisme, ejendomme samt by- og boligudvikling.

I Jyderup er der tradition for et stærkt foreningsliv og aktive borgere. Selv de mest ihærdige ildsjæle kan dog have brug for sparring og hjælp, når projekter bliver mange og store. Det oplevede Jyderup, der i 2017 kontaktede Holbæk Kommune for at høre om et muligt samarbejde.

En dialog om fremtidens Jyderup begyndte, og i 2017 besluttede det daværende byråd at få udarbejdet en samlet handleplan for byen.

Idékatalog

I juni 2018 blev handleplanen færdig. Den indeholder beskrivelser af idéer til konkrete udviklingsprojekter under de fire temaer turisme, ejendomme, samt by og-boligudvikling.

Udviklingsprojekter er udarbejdet i et unikt samarbejde. Ildsjæle, politikere og kommunens medarbejdere har nemlig arbejdet tæt sammen i forskellige grupper, og resultatet af arbejdet er det særlige idékatalog Jyderup handleplan.

Idéerne er nu blevet politisk vurderet og prioriteret. Flere projekter har fået økonomisk støtte, og arbejdet med at gøre idéer til udførte projekter er i fuld gang. Det er blandt andet projekter, der handler om det tidligere rådhus, attraktive byrum og en grøn bymidte.

Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne har siden sin oprettelse være engageret i Jyderup handleplan og deltaget i samarbejdet om udvikling.

Du kan og læse hele Jyderup handleplan her.

Følg med

Du kan følge med i processen om Jyderup herunder. I øjeblikket bliver der arbejdet med tre udviklende delprojekter. Det er "Ny Anvendelse af rådhuset", "Attraktive Byrum" og "Grøn Bymidte".

Ny anvendelse af Rådhuset

Det gamle rådhus i hjertet af Jyderup har et stort potentiale til at danne rammerne om nye og eksisterende aktiviteter i bymidten.

Attraktive byrum

Der har været et ønske om, at byrummene i Jyderup skal gøres mere multifunktionelle og dermed mere attraktive.

Grøn bymidte

Jyderup er en by fyldt med natur, hvilket også skal kunne ses i bymidten. Derfor arbejdes der for en grøn bymidte i et af handleplanens delprojekter.

Status på projekter

Her kan du læse om status på de forskellige projekter. Det omhandler blandt andet åbent hus og konkrete aktiviteter.


Feedback

Sidst opdateret

17.09.2019

Ansvarlig redaktør

Marie Jørgensen

Mere om PULO

Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne (PULO) arbejder ad tre spor. 

Det er tilskud, særlige indsatser og kommunikation.

Du kan læse mere om projektudvalget her.