Spring til indhold

Bofællesskab på vej i Knabstrup

Et af resultaterne af "Knabstrup Sætter Kurs" rykker et skridt nærmere - Rammerne for det kommende bofællesskab i Alkes Have er godkendt

Et bofællesskab med 40 boliger og tilhørende fællesfaciliteter og fælleshus kommer et skridt nærmere i disse dage. Lokalplanforslaget der muliggør de rette rammer er godkendt. Planen er, at bofællesskabet vil blive udformet som tæt-lav bebyggelse i mindre klynger omkring et fælles grønt rekreativt areal. Bebyggelse skal indpasse sig lokalområdets landsbykarakter med hensyn til proportioner, materialitet og farvevalg, og den nye bebyggelse skal dimensioneres og placeres således at skyggegener begrænses så vidt muligt.
Derudover sikrer den nye planlægning at der indarbejdes en stiforbindelse, så der skabes god sammenhæng mellem lokalplanområdet og de tilstødende arealer.

Bofællesskabet etableres i samarbejde mellem Boligselskabet Sjælland og en potentiel beboergruppe. Et samarbejde der udsprang i forbindelse med "Knabstrup sætter kurs" - et udviklingsforløb i Knabstrup igangsat af Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne.

Læs mere om Bofællesskabet på Boligselskabets hjemmeside her

Læs mere om Bofællesskabet hos beboergruppen her

Læs lokalplanen herFeedback

Sidst opdateret

15.06.2021

Ansvarlig redaktør

Christian Fonnesbech-Aagaard