Spring til indhold

Erfaringer bringes videre gennem en model

’Model for en særlig indsats – lokaludvikling og samskabelse i fokus’ tager afsæt i forløbet ’Knabstrup sætter kurs’. Modellen skal være med til at inspirere og sætte rammer for fremtidige indsatser i et lokalområde.

Modellen findes nederst på siden.

Holbæk Kommune har udviklet en model med fokus på en særlig indsats i et lokalområde. Nøgleordene er lokaludvikling og samskabelse. Modellen skal være med til at inspirere, illustrere og sætte rammer for andre samskabende processer. Modellen sikrer, at de gode erfaringer bringes med videre i nye projekter, hvor lokaludvikling er målet.

Modellen styrker det fremtidige arbejde

Udarbejdelsen af ”Model for en særlig indsats” tager udgangspunkt i det gennemførte udviklingsforløb ’Knabstrup sætter kurs’. Modellen henvender sig primært til kommunale projektledere, når en kommune har taget initiativ til at gennemføre et udviklingsforløb om en særlig indsats i et lokalområde. Modellen kan også bruges i andre sammenhænge, når en kommune ønsker at inddrage og samarbejde med borgere.

Modellen indeholder værktøjer, der kan bruges i situationer, hvor man inddrager og samarbejder på tværs af forskellige aktører. Mobilisering er i den forbindelse vigtig – hvor en aktiv indsats, er med til at engagere folk til at deltage. Metoderne og tilgangene i modellen skal understøtte en projektleder i at facilitere en proces, som fremmer handling, borgerdeltagelse, engagement og forankring. Modellen skal derfor være med at til styrke kommunens fremtidige arbejde, når lokalområdernes forskellige aktører samles for at samarbejde og skabe løsninger på lokale udfordringer.

Model for en særlig indsatsFeedback

Sidst opdateret

25.09.2020

Ansvarlig redaktør

Marie Jørgensen