Spring til indhold

Spirende projekter vokser i Knabstrup

Med engagement vokser de spirende projekter, som Knabstrups arbejdsgrupper samarbejder om. Det handler blandt andet om QR-koder, en ny hjemmeside og et videoredigeringskursus.

Det er over to måneder siden, at startskuddet for projekt ”Knabstrup sætter kurs” lød. Startskuddet var en workshop fuld af visioner, og siden da har arbejdsgrupperne udvalgt idéer og søsat konkrete projekter, der skal være med til at sætte kursen for Knabstrups fremtid.

QR-koder binder byen sammen

Skolen har et projekt, der handler om at kortlægge Knabstrups historie med gamle billeder af byens huse gennem QR-koder. Det er en slags stregkoder, som enhver kan scanne med sin mobiltelefon og derfra få vist et billede eller en tekst.

Projektet bliver kombineret med et projekt i gruppen, der arbejder for fællesskab og naboskab. De arbejder nemlig med at kortlægge, hvor byens mange, frivillige ildsjæle gemmer sig. Idéen går ud på, at man som indbygger kan mærke sin postkasse med en QR-kode. Den kan eksempelvis vise, at der her bor et bestyrelsesmedlem fra en af foreningerne.

Man kan også lade sin kode fortælle, at man har en speciel færdighed eller brænder for at arrangere fællesspisninger, børnehentning eller samkørsel. På den måde vil QR-koderne være med til at synliggøre og binde byens gode ressourcer og initiativer sammen.

Branding af byen

En ny hjemmeside for byen er på vej, og i øjeblikket er arbejdes der på, hvordan den skal opbygges og se ud. Det er gruppen, der arbejder med fortælling og bybranding, der står bag.

 

Gruppen har også lavet en ny facebookside om Knabstrup. Den skal fungere som byens digitale opslagstavle, hvor interesserede kan følge med i aktiviteter og arrangementer i og omkring byen.

 

Arbejdet med branding i byen indebærer også produktion af en god fortælling, der i forskellige sammenhænge kan tiltrække nye indbyggere og fastholde de eksisterende. Gruppen har derfor lavet en facebookundersøgelse af, hvad der er dejligt ved at bo i Knabstrup. På den måde er byens borgere med til at skabe rammen om den gode fortælling.

Kursus i videoredigering

Der er fuld gang i arbejdet i Knabstrup, og mange af de seks grupper vil gerne formidlerne projekterne med små videoer.

 

Grupperne har ønsket at få flere kompetencer i rygsækken, og derfor er målet, at et arbejdsgrupperne kan deltage i et kort videoredigeringskursus. Når flere indbyggere i Knabstrup kan kommunikere visuelt, vil det skabe værdi for byen.Feedback

Sidst opdateret

05.03.2021

Ansvarlig redaktør

Christian Fonnesbech-Aagaard