Spring til indhold

Naturprojekter, -pleje og administration

Her kan du læse om kommunens arbejde med bl.a. Vild med Vilje, naturplejeprojekter, forvaltning af de kommunale skove og lavbundsprojekter, samt finde viden omkring bl.a. beskyttet natur og bekæmpelse af Kæmpe-bjørneklo.
Luk alle
Åben alle

Vi vil gerne bringe naturen tættere på dig. Det gør vi blandt andet, når vi tilbyder kurser og sammen med dig skaber mere natur hvor du bor.

I 2021 - 2022 deltog vi i den landsdækkende konkurrence ''Danmarks Vildeste Kommune''. Læs om dette og meget mere her: Vores Vilde Holbæk - Natur hvor du bor (holbaek.dk)

Beskyttet natur kaldes i daglig tale § 3 natur, da den er beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens § 3. Naturbeskyttelsesloven har til formål at beskytte vores natur og miljø, den omfatter specifikke naturtyper samt dyre- og plantearter.

Læs mere om beskyttet natur her: Beskyttet Natur (holbaek.dk)

Her kan du læse om Holbæk Kommunes afsluttede, igangværende og planlagte naturplejeprojekter.

Naturpleje (holbaek.dk)

Lavbundsjorde skal være med til at reducere udledningen af drivhusgasser og kvælstof til vores natur og miljø samt sikre biodiversiteten.

Læs om lavbundsjorde her: Lavbundsjorde (holbaek.dk)

I Holbæk Kommune er alle lodsejere – private såvel som offentlige – forpligtet til at bekæmpe Kæmpe-bjørnekloen på deres ejendom.

Læs mere om bekæmpelsen her: Kæmpe-bjørneklo (holbaek.dk)

Holbæks kommunale skove bugner ikke kun af rekreative muligheder men også med liv og variation. Læs mere om skovene, fremtidige tiltag og plejen her: Holbæks skove (holbaek.dk)Feedback

Sidst opdateret

19.01.2024

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen