Spring til indhold

Legepladser

Mange af Holbæk Kommunes legepladser ligger i vores parker. Vi tjekker løbende alle legepladserne, så vi sikrer, at de altid er i god stand og ikke er farlige for børnene. Hvis du har kommentarer, ris eller ros til en legeplads, så er du velkommen til at give os et praj.

Legepladser på private arealer

Har I som grundejerforening, boligselskab eller lignende opsat legeredskaber på privat areal skal I vide, at det er den registrerede ejer af arealet, som er ansvarlig for redskaberne, herunder også for sikkerheden.

Holbæk Kommune bidrager gerne med råd og vejledning, også selvom redskaberne er placeret på privat areal. Kontakt kan ske til Kommunal Drift på mail: driftogdata@holb.dk.
Hvis I ønsker en ny legeplads opsat, skal der ofte en byggetilladelse til. Ansøgning skal sendes via selvbetjeningsløsningen Byg og Miljø.

Kommunen har sin egen certificerede legepladsinspektør, som løbende udfører de lovpligtige sikkerhedstilsyn af kommunens legepladser. Tilsynene foretages efter den Danske legepladsstandard DS/EN 1176 og 1177. Hvis I har behov for rådgivning omkring det lovpligtige årlige legepladstilsyn, står Legepladsinspektøren gerne til rådighed. Kontakt kan ske til Kommunal Drift på maildriftogdata@holb.dk.

Apotekerhaven i Holbæk

Hyggelig legeplads, der ligger midt i Holbæk by nær Holbæk Museum og Bysøparken. Legepladsen er egnet til de mindste børn.

Apotekerhavens legeplads

På legepladsen er der både legetårn, gynger og sandkasse mindre for børn.

Legepladsen er meget anvendt af både børnehaver og vuggestuer i området, og ligger midt i den lille hyggelige park Apotekerhaven.

Find vej til legepladsen nedenfor:

Bagstræde, 4300 Holbæk - kort 

Byparken i Tølløse

Byparken ligger midt i Tølløse by og har en flot legeplads - med plads til at børnene rigtig kan udfolde sig. Legepladsen henvender sig til mindre børn og børn i mellemskolealderen.

 

Legepladsen er udført i naturlige materialer og forestiller et fantasi-eventyrlandskab med et sumpområde, hvor trolden bor med sine venner, og et slot, hvor prinsessen kigger ud over landskabet.

Slottet på pladsen er rigtig flot med detaljer i træet, udskårne figurer samt en lille klatrevæg. Legepladsen afspejler, at børnene skal kunne udfolde sig og styrke deres motorik, samtidig med at den skal være flot og oplevelsesrig.

Du kommer ind til legepladsen fra Parkvej, Østergade eller Vestergade.

Find vej: 

Østergade 53-55, 4340 Tølløse - kort

Danmarks Farligste Legeplads

Danmarks Farligste Legeplads er til alle aldersgrupper, og er beliggende på Markedspladsen i Holbæk by.

Fra marts til oktober er der mulighed for at skate, lave parkour, stå på rulleskøjter, spille multi-bold og petanque på Markedspladsen.

Alle er velkommen.

Om vinteren bliver en stor del af Markedspladsen omdannet til Skøjtebanen IsRosen.

Projektet

Projektet henvender sig til alle aldersgrupper - kom og prøv!

Ideen til pladsen opstod i 2008 i forbindelse med Isrosen på Markedspladsen, med en tanke om, at der kunne være aktivitet på arealet hele året. Den oprindelige arbejdsgruppe bestod af Niels Bo Christensen fra Sidesporet + Steen U. Hansen fra DGI + Arne Dyrholm fra SSP.

Herefter anlagde Holbæk Kommune legepladsen med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden, DGI Midt- og Vestsjælland, Sidesport samt Lions Club. 

Der er i alt investeret godt 2.500.000 kr. for omdannelse af Markedspladsen til Danmarks farligste legeplads.

Projektet er udført med tilskud fra følgende:

Find vej til legepladsen nedenfor:

Markedspladsen, 4300 Holbæk

Lyset i Holbæk

Legepladsen er meget anvendt af børnehaver og vuggestuer i området og ligger i et stort boligkvarter.

Hyggelig legeplads i lokalområdet, som indeholder legehus og legetårn, vippedyr, gynger og sandkasse.

Legepladsen ligger i Lysets Park, og der er adgang til legepladsen fra Jørgen Ruds Vej, Bent Grubbes Vej og Peder Billesvej i Holbæk.

Find vej til legepladsen nedenfor:

Jørgen Ruds Vej, Peder Billesvej, 4300 Holbæk - kort

Rosenvængets Legeplads i Holbæk

Rosenvængets legeplads er en af de mindre i Holbæk by. Legepladsen er til de lidt mindre børn.

Rosenvængets legeplads

Meget lille men hyggelig legeplads i lokalområdet. Legepladsen indeholder et lille legehus, vippedyr, gynger og sandkasse.

Find vej til legepladsen nedenfor:

Rosenvænget, 4300 Holbæk - kort

Spånnebækparkens Legeplads i Holbæk

Legepladsen i Spånnebækparken ligger lidt uden for midtbyen i et villa kvarter ved Gl. Ringstedvej i Holbæk.

Hyggelig legeplads i lokalområdet, som indeholder legetårn, rutsjebane og gynger udført i naturlige materialer.

Legepladsen er meget anvendt af både børnehaver og vuggestuer i området.

Find vej til legepladsen nedenfor:

Gl. Ringstedvej, 4300 Holbæk - kort

Strandparkens Legeplads i Holbæk

Strandparkens Legeplads er en meget besøgt legeplads ved den flotte historiske park Strandparken. Det er byens største legeplads, som henvender sig til børn i alle aldre, herunder er der et småbørns område.

Strandparkens legeplads

På legepladsen er der et stort legearrangement med bl.a. klatrenet og rutsjebane. Desuden er der gynger, sandkasse, vipper og andre spændende legeredskaber for børn bl.a. svævebane og en karrusel.

Legepladsen er meget anvendt af både børnehaver og vuggestuer i området, og den er handicapegnet samt indeholder offentlig toilet.

Find vej til legepladsen nedenfor:

Kalundborgvej 56C, 4300 Holbæk - kort

Timianparkens Legeplads i Holbæk

Legepladsen blev i 2008 etableret af Holbæk Kommune og ligger i den østlige del af Holbæk by ved Bispehøjen. Den blev lavet med inspiration fra junglen, og henvender sig til børn i alle aldersklasser.

Legepladsen er opbygget i naturlige materialer som skal forestille et jungleområde. Der er faldunderlag under hele området. Den er opdelt så der i den ene ende er et område for de lidt mindre børn.

Jungle temaet på legepladsen er opbygget således, at man kan lege "Jorden er giftig", da man kan komme rundt på legeredskaberne via edderkoppespind, slange, gangbro og svævebane med mere.

Find vej til legepladsen nedenfor:

Blomsterhaven, Timianvej, Urtehaven, 4300 Holbæk - kort

Østergårdsparkens Legeplads i Undløse

Østergårdsparken har en sjov legeplads med plads til, at børnene rigtig kan udfolde sig.

Legepladsen er en lille Paddehatte Landsby, som er inspireret af naturen både i valg af materialer, samt udformninger. Der er sjove små alfer og deres hus på legepladsen, der forstiller små paddehatte. Der er klatrenet og vippedyr på legepladsen, der ligger ved siden af et bålsted.

Find vej til legepladsen nedenfor:

Østergårdsvej 55, 4340 Tølløse - kortFeedback

Sidst opdateret

05.03.2021

Ansvarlig redaktør

Christian Fonnesbech-Aagaard

Åben udendørs motion

Der står motionsredskaber flere steder i grønne omgivelser, der indbyder til leg og aktiviteter med familie og venner:

Åben udendørs motion

Kontakt

Vækst og Bæredygtighed

Kommunal Drift

E-mail: driftogdata@holb.dk