Spring til indhold

Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK)

Kunst handler om at vække følelser. Om udtryk og indtryk. Om at sprænge grænser og eksperimentere. Om kreativitet, passion og vilje. Og om hele tiden at udvikle sit talent. Alt dét kan du udleve på BGK.

BGK står for Billedkunstnerisk Grundkursus og er et grundkursus for dig, der brænder for at udtrykke dig visuelt. Her vil du blive ført gennem kunstens verden og afprøve forskellige medier og udtryksformer.

Med udgangspunkt i praksis og relevant teori, vil du få mulighed for at eksperimentere med alt fra maleri og skulptur til foto, film, animation, design, arkitektur samt analoge og digitale medier. Formålet er, at du bliver afklaret med, hvad du brænder for og finder frem til dit personlige udtryk.

Se en video med Frida, der fortæller om BGK

Undervisning på højt niveau – og med de bedste faciliteter

Undervisningen finder sted på Danmarks største og ældste kunstskole, Kunsthøjskolen i Holbæk. Her er der professionelle værksteder, og du får din egen atelierplads og din egen nøgle, så du kan arbejde videre på dine projekter, når du ønsker. Du bliver undervist af erfarne billedkunstnere og kunstformidlere og bliver en del af et kreativt fællesskab, hvor alle er dedikerede til at udvikle og forbedre sig.

Grundkurset har en varighed af 3 år med 10 timer ugentligt og er for talentfulde unge mellem 15-25 år. Du vil blive rustet til at søge ind på en videregående kunstuddannelse på f.eks. Kunstakademiet, Designskolen, Arkitektskolen eller studere kunst på universitetet.

Sæt kunsten på landkortet

Som kursist vil du deltage i udstillinger, besøge kunstinstitutioner og komme på spændende studierejser til udlandet. BGK samarbejder med Kulturskolen Holbæk, som hele tiden arbejder for at synliggøre kunsten i lokalmiljøet.

Talent Holbæk arbejder desuden for at styrke fællesskabet mellem kommunens GK-kurser, så du møder unge med andre kunstneriske interesser.

Det koster 7.500 kr. pr. skoleår at gå på BGK. Kurset er ikke SU-berettiget. Du skal søge om optagelse senest den 1. april 2023. Læs mere om BGK Holbæk og optagelse her.Feedback

Sidst opdateret

14.12.2022

Ansvarlig redaktør

Stephanie Juul Nielsen

Kontakt

Læs mere her: bgk.holbaek.dk

Har du spørgsmål omkring BGK, er du velkommen til at kontakte koordinator for BGK Holbæk Henrik Miklos Andersen på:

Mail: hem@holb.dk 

Telefon: 20 15 86 32