Spring til indhold

Om Ung Musik (tidl. Præ-MGK)

Ung Musik (tidl. Præ-MGK) er et musikalsk undervisningstilbud for unge musikere, sangere og producere mellem 15 - 20 år, der går på en ungdomsuddannelse.

Ung Musik (tidl. Præ-MGK) er et samarbejde mellem TalentHolbæk, Holbæk Kulturskole og Stenhus Gymnasium.

Formålet med Ung Musik (tidl. Præ-MGK) er at give musiktalenter mulighed for at afprøve og udvikle deres musiske færdigheder. Her kan du blive afklaret omkring din interesse for musik og dine færdigheder i forhold til evt. at søge ind på Musikalsk Grundkursus, også kaldet MGK.

Se en video med August og Jessica, der fortæller om Præ-MGK (nu Ung Musik)

Undervisning, workshops og aktiviteter

Undervisningen foregår på Stenhus Gymnasium i musiklokalet om eftermiddagen én gang om ugen. Der vil være workshops indenfor relevante emner og genrer med aktuelle gæstelærere og musikere. Disse vil ofte være på weekenddage og foregå bl.a. på Musikhus Elværket eller Holbæk Kulturskole.

Det at være skabende og udøvende i musik vil være i centrum for mange af vores aktiviteter. Her vil der være fokus på at omsætte musikteori til praksis bla. med undervisning i hørelære på ens instrument/sang. Vi vil arbejde med sangskrivning, komposition, arrangement og indspilning i lydstudie. Aktiviteter omfatter f.eks. koncerter på SKVULP-festivalen, Koncerter på Musikhus Elværket, Talent Holbæk arrangementer, Young Art festival og koncerter på skoler og gymnasier.

Adgangskrav

Alle unge musikere, producere og sangere mellem 15-20 år kan søge ind på Ung Musik (tidl. Præ-MGK), uanset hvilken ungdomsuddannelse du evt. går på eller hvad du i øvrigt er beskæftiget med. Det forventes at du i forvejen modtager undervisning i sang eller på dit hovedinstrument/laptop - eller på anden måde arbejder seriøst omkring musik. Det vigtigste er, at du er dedikeret og indstillet på at bruge en stor del af din fritid på at dygtiggøre dig gennem egen øvning og projekter. Der er plads til max. 12 på holdet. Ung Musik (tidl. Præ-MGK) er gratis for eleverne.

Ansøgning

Der indsendes en skriftlig ansøgning, hvor du fortæller om, hvorfor du gerne vil gå på Præ-MGK samt om din nuværende undervisning og hvilke musiske aktiviteter, du evt. deltager i. Samtidig sendes et link til lyd/video-materiale eller en lydfil i mp3-filformat. Du optages på baggrund af det indsendte materiale.

  • Ansøgning snarest og senest d. 18. august 2021.
  • Ansøgning og lydfil sendes til Christian Bluhme, chbha@holb.dk

Hent folderen om Ung Musik (tidl. Præ-MGK) her.Feedback

Sidst opdateret

06.08.2021

Ansvarlig redaktør

Catharina Petersen