Spring til indhold

Tour de France kommer til Holbæk i 2022

Etapen lørdag d. 2. juli går fra Roskilde over Storebæltsbroen og slutter i Nyborg. Cykelløbet bliver set af flere hundrede millioner tv-seere i mange lande.

I 2022 vil de mange cykelinteresseredes øjne være rettet mod bl.a. Holbæk Kommune, hvor løbets 2. etape kommer gennem vores smukke landskab. Første linjeløbsetape af verdens største cykelløb skydes i gang i Roskilde og slutter i Nyborg på Fyn. En oplevelse i verdensklasse venter. Så lad os alle sørge for en stor folkefest denne julidag i 2022. 

Tour de France har tidligere gæstet lande som Holland, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Irland og Spanien, men visittet i Danmark bliver det første.

De første tre etaper af Tour De France 2022 bliver kørt i Danmark:

1. juli: Prolog i Københavns gader
2. juli: Roskilde - Nyborg
3. juli: Vejle - Sønderborg

Brug for DIN idé til Tour de France

I tiden frem mod at Touren kommer til vores kommune, vil vi arbejde på at bygge et fællesskab op, der kan samle kommunens borgere om den store cykelbegivenhed, så fællesskabet, engagementet og den lokale stolthed også består, når Tour-feltet er kørt ud af kommunen.

Under løbet skal folkefesten være synlig på gadeplan. Den skal give den særlige stemning, at verdens største cykelløb kommer gennem kommunen. Langs ruten kan der være hot spots, hvor tilrejsende og borgere kan tage del i festlighederne.

Holbæk Kommune kan ikke skabe en cykelfest alene. Derfor vil vi gerne inddrage alle gode idéer og være med til at koble idéerne sammen, så de bliver gjort til virkelighed.

Har du gode idéer til, hvordan vi kan skabe begejstring og synlighed før, under og efter løbet? Har du en idé til, hvordan vi bedst kan vise hele Holbæk Kommune frem, hvordan vi kan pynte op, hvilke arrangementer vi skal have den dag, eller noget helt andet, så send en e-mail til projektkoordinator Sofie Bendixen på soben@holb.dk

Kom og vær med, og lad os sammen sørge for at gøre lørdag d. 2. juli 2022 til en ægte gul cykelfest.

Deltag i idéworkshop

Du kan også komme med dine input til en række workshops, som vi er ved at planlægge. Vi vil inden længe melde mere ud om datoer og steder.

Brug for frivillige

En sportsbegivenhed af denne størrelse kommer til at kræve, at en masse frivillige melder sig under cykelfanerne.

Vi kommer til at skulle bruge mellem 200-250 frivillige i 6 timer. Ved du allerede nu, at det er noget, som du gerne vil være med til, så sæt kryds i din kalender lørdag d. 2. juli 2022, når Tour de France gæster Holbæk Kommune.

Mere information om infomøde, tilmelding mv. følger i nærmeste fremtid. Så hold øje med siden her. 

 Feedback

Sidst opdateret

29.10.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin

Kontaktoplysninger

Ønsker du at vide mere om cykelfesten og Tour de France i Holbæk Kommune? Så kan du tage fat i:

Sofie Bendixen
Projektkoordinator
Telefon: 72 36 30 93
E-mail: soben@holb.dk

For yderligere oplysninger om Tour de France i Holbæk:

- https://tour.holbaek.dk/